Košarica Narudžba

MICHAEL LOCKETT – APSTRAKTNI BODYBUILDER

14.07.2017
Luka Kuhar
Često se kaže koliko ljudi toliko i figura. I stvarno, svaka je unikatna, ali mnoge se znaju podudarati u sličnostima, nekada skoro stopostotno. U slučaju Michaela Locketta nije tako.

 U Chicagu i Vancouveru zvijezda pozornice bio je upravo bodybuilder iz naslova. Već se neko vrijeme priča o njemu kao mogućem novom veliko imenu, ali dosad se nije uspio značajnije probiti kao prava pravcata vijest u željeznom sportu.

 
Barem je tako bilo do sad.
 
Lockett je „osobita životinja“. Posebnosti njegove figure vidljive su kroz vrline i mane koje prezentira na bini. I dok osobno nisam preveliki fan njegova izgleda, ne mogu osporiti kvalitete kojima raspolaže.
 
Jedna mu je noga manja od druge. Kada pozira, stopala mu izgledaju gotovo deformirano. Na prsima se ocrtava skoro permanentna ginekomastija. Separacije na rukama jedva da su osnovne, a flow figure u svako drugoj pozi blago je rečeno interesantan.
 
Kada stoji sam samcat, može izgledati sitno, da se spretnije izrazim – ne baš sitno, ali neće vas otpuhati veličinom mišića. Međutim, stvari izgledaju drugačije kada ga stavite među okupljene konkurente gdje gotovo uvijek lako parira veličinom. Obično se u bodybuildingu događa gotovo suprotno jer veliki bilderi znaju izgledati sitni kada stoje u liniji.
 
Ono što će definitivno izdvojiti Locketta od ostalih, njegova je gusta mišićna masa na koju redovno prezentira odličnu formu. Gluteusi su detaljni, zadnja loža također. Nikada ne ostavlja dojam da je pripreme uzeo olako, iako čujemo da nije uvijek rigorozan kada dođe do spremanja za natjecanje.
 
Sve u svemu, radi se o natjecatelju kojem je teško suditi. Ne možete ga usporediti s drugima jer rijetko kada izgleda nalik nekome. A opet, ne može ga se automatski svrstati na prvo ili zadnje mjesto samo zato jer je kruška među jabukama.
 
Nisam siguran koliko Lockett može daleko stići, ali sve mi je jasnije da njegove vidljive mane i dalje uživaju društvo impresivnih kvaliteta, očigledno u dovoljnoj mjeri da osvaja profesionalna natjecanja.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO