Košarica Narudžba

Miha Zupan - Naš nevjerojatni susjed!

21.07.2015
Luka Kuhar
Kad god pregledavam moguće teme za članke koje pišem, pokušam pronaći nešto čemu još nisam posvetio vrijeme. Prenerazio sam se kada sam uvidio da nisam mnogo pisao o Zupanu, jednom od najboljih natjecatelja s ovih prostora ikada.
Svi koji prate bodybuilding s ovih prostora, a i šire, već dobro znaju za lik i djelo (a i tijelo) Mihe Zupana. Proslavile su ga fotografije na kojima gotovo da i nema kože, no iznimnim ga čini njegova natjecateljska upornost i stalna tendencija da se popravlja kako godine prolaze. Napredak je na njemu vidljiv i zato je nedavno ostvario rezultat karijere.
 
Miha nije Vaš tipični bilder s ovih prostora. Gladan je napretka i želi se prometnuti u internacionalnu silu. Za njega znaju u čitavoj Europi, a popularan je i u SAD-u. Nije teško vidjeti zašto. Hardocre look kojeg može poduprijeti jednako hardcore mišićima Zupana izdvaja iz mase sličnih natjecatelja.
 
Formom je miljama ispred svoje konkurencije u velikom broju svojih natjecateljskih izlazaka. Tanka koža, vidljive separacije, oderan glut, vaskularnost, sve ono što čini jednog freak bodybuildera Zupan može nazvati svojim prednostima. U vremenima kada se dosta inzistira na bilderima koji nisu fulali na bini, Miha dolazi kao osvježenje.
 
Njegovo zadnje natjecanje bila je amaterska Olympia u Španjolskoj gdje je u velikoj borbi odnio zlato u svojoj kategoriji. Bila je to zaslužena kruna jedne duge karijere koju su ispunile bitke s velikim natjecateljima, uključujući i nekoliko okršaja s našim Furićem. Miha je svoje zlato itekako zaslužio na bini i s pravom se postavio među najbolje bildere.
 
Surađuje s Maurom Sassijem i samim time odmah postaje jasnije da recept za izvrsnost ima izvrsno zaleđe. Ako ga pratite duže vrijeme, točno možete vidjeti kako su Miha i Mauro precizno pronalazili mjesta za popravak njegove figure i činili to iz godine u godinu. Miha je kompletniji i opasniji no ikada, stvarno jedan od najopasnijih s ovih prostora.
 
Zrelost je također faktor kojeg Zupan dobro prikazuje. To nisu oni mekani, novi mišići koji na bini izgledaju malo napuhano. Njegova figura prožeta je granitnim, detaljnim mišićima koji zaista impresioniraju, pogotovo ako ih imate priliku uživo vidjeti.
 
Sve u svemu, našoj regiji ne fali interesantnih i odličnih potencijala. Slovenija je uvijek imala asa u rukavu, a Zupan je jedan od ozbiljnijih uopće. Da moram odrediti koji je on as, rekao bih sigurno Ace of Spades...
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO