Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Nova sezona za Mirnesa

Bodybuilding i fitness | 12. Travanj 2017. 7 minuta

Prije nekog vremena, javio nam se trofejni bosansko-hercegovački natjecatelj Mirnes Husanović te je odlučio s nama podijeliti planove za narednu sezonu. Otvaranje natjecateljske sezone za Mirnesa kreće odmah, no prije nego što se pozabavimo

njegovim planovima, prisjetimo se što je sve već napravio...

Unazad nekoliko godina, gledao sam ga kao natjecatelja koji se nije mogao pohvaliti izrazitom kompletnošću, točnije razvoj nogu bio je daleko ispred sitnijeg trupa i ruku. Daleko bolji i kompletniji Adnan Gosto punio je „naslovnice“ dok bi se Mirnes pronašao samo kao zanimljivost sa strane i natjecatelj koji će se možda jednom proslaviti. Žalosna realnost ovih prostora uglavnom nas ostavlja nezadovoljnima kada imamo velika očekivanja od takmičara jer ih oni prečesto ostavljaju neispunjenima.

Riskirajući da budem bezobrazan pesimist, mislio sam da će slična sudbina zadesiti i mladog Mirnesa. Sponzorirani sportaš, kvalitetan bosansko-hercegovački bilder i otac, Mirnes je imao onu klasičnu priču o natjecatelju čiji život možda ne bi istrpio dinamične pomake u karijeri. I onda je u potpunosti razoružao nas sve imalo pesimistične, počevši s redanjem vrhunskih plasmana iz natjecanja u natjecanje, kulminirajući prošlom sezonom u kojoj je, gdje god se pojavio, uzeo sjajnu medalju.

I nije to više bio onaj Mirnes, dečko kojeg će lajkati lokalni bodybuilderi, postao je punokrvni konkurent u svakoj kategoriji i jedan od onih koje ne želite susresti na natjecanju kao oponenta. Za sve nas fanove, Husanović je izrazito dobrodošla senzacija i doprinositelj iznimne kvalitete na svakom natjecanju. Počeo je praviti osjetne pomake na slabijim mišićnim skupinama, pa su tako, nekada tanje ruke, opasno oružje u određenim pozama. Izuzev spomenutih nogu, Mirnes je danas kompaktan natjecatelj čija je velika prednost otkrivanje tuđih mana kroz manjak vlastitih.

Posebno mi je drago što nam se javio najavljujući niz od nekoliko natjecanja u narednim tjednima i mjesecima, što pokazuje da se radi o vrlo ambicioznom natjecatelju koji je postao svjestan potencijala i želi ga opravdati svojim radom. Izlazak na više natjecanja podvig je kojem uvijek aplaudiram, jer dopušta natjecatelju da još bolje upozna vlastito tijelo, ali i ništa manje važno, priredi dobar šou svim svojim fanovima, koji su u Mirnesovom slučaju, rastuća brojka.

Osim ako ne uzmete odmah neko značajno natjecanje, teško da ćete biti relevantni sa samo jednim pojavljivanjem na bini. Vrlo svjestan te činjenice, Husanović neće stati na jednom nastupu, niti na dva, a bome, niti na tri. Na rasporedu je oko šest natjecanjima, a čitava sezona vrhunac bi trebala vidjeti na bini prvenstva Europe!

Što se mene tiče, predviđam mu medalju gdje god se pojavi jer je forma koju prezentira uz pomoć trenera Peđe Miloševića sasvim sigurno na razini kojoj bi se Mirnes Husanović od prije par godina veselio i divio. Neka mu je sa srećom, pa neka doma ponese još mnogo odličja iz nove sezone.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni