Košarica Narudžba

OLYMPIA 2019 - Rezultati

15.09.2019
Luka Kuhar
Kao što smo obećali, raspravili smo Mr.Olympia rezultate s našim Furom!

Najveće bodybuilding natjecanje, Mr.Olympia, već desetljećima okuplja najbolje bodybuildere na planeti. Tko je stvarno najbolji? Tko među svim tim profesionalnim bilderima ima pravo nazvati sebe kraljem sporta? Makar na jednu godinu. Od stotina, ma tisuća bildera, jako ih malo nosi titulu Olympia prvaka.

Izostalo nekoliko legendi!

2019. obilježio je izostanak nekih od favorita. Nažalost nismo imali prilike vidjeti Shawna Rhodena čiji su se problemi sa zakonom ozbiljno otegnuli i samim time postavili bitnu prepreku za natjecateljski dio života. Tko zna hoćemo li ga vidjeti u budućnosti, ali prošlogodišnju, spektakularnu titulu, neće braniti. 

Ni poraženi Phil Heath nije bio tu. Njegov lov na osmicu, a možda i, sada već nerealnu, desetku, zaustavio je Rhoden nakon tolikih godina. Stigao je do broja sedam, ali nismo ga vidjeli u novom pokušaju osvajanja.

Big Ramy, uzdanica modernog bodybuildinga i vjerojatno najimpresivniji iz linije "monster" natjecatelja, također odsutan. Samim time stvorio se dojam best of the rest natjecanja, no, odličnika nedostajalo nije!

Plasmani? Stižu!

10. Patrick Moore
9. Akim Williams
8. Lukas Osladil
7. Cedric McMillan
6. Steve Kuclo
5. Roelly Winklaar
4. Dexter Jackson
3. Hadi Choopan
2. William Bonac
1. Brandon Curry

O plasmanima smo, kako je to već i običaj, razgovarali s našim Furićem. Trofejni hrvatski bodybuilder ovoga puta komentirao je druge bodybuildere, a ne bio glavna zvijezda dokumentarca, no snašao se odlično. 

Bunilo ga je doduše, kako bilder poput Cedrica ili Winklaara nisu ovo prepoznali kao svojevrsnu životnu šansu za osvajanje titule, za postajanjem Olympia prvakom. Došli su bitno lošiji no prije i baš s obzirom na konkurenciju, završili poražavajuće plasirani.

Netko kiksao, netko slavio!

Ne govorimo da je to lako. Bilderski svijet treninga, prehrane, balansiranja oporavka i kvalitetne suplementacije sigurno postavlja mnoge izazove pred svakog pojedinca, ali bez obzira na Whey koji pije, recimo, Cedric, nije jasno zašto u trenucima najveće važnosti - kiksa.

Dobili smo tako sasvim novog prvaka. Čovjeka kojeg se najavljivalo i unaprijed krunilo, a s obzirom na okupljene te njihovu razinu, nije izgledalo čudno što Brandon Curry zapravo uzima pehar. Mučilo je Furića, a tako i nas, što Hadi Choopan nije prepoznat barem srebrnom medaljom.

Što smo o plasmanima imali za ispričati svakako poslušajte u novom video prilogu:

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO