Košarica Narudžba

OPERIRAN PHIL HEATH

11.10.2017
Luka Kuhar
Čini se da čitava priča s velikim trbuhom iza sebe krije veći problem kojeg je Heath nedavno sanirao na operacijskom stolu.

 Za one koji nisu pratili situaciju, Phil je ove godine doživio niz prozivki na račun ružno napuhanog trbuha koji ga je koštao u očima mnogih fanova. Ljutnja je porasla tim više kad je objavljeno da je postao Mr. Olympia bez izgubljenog boda na sudačkim karticama.

 Njegova zaručnica otkrila je da je ubrzo nakon natjecanja morao otići na operativni zahvat zbog bruha kojeg je imao kao i dijete, no ta je procedura obavljena toliko loše da je, sada sedmerostruki Olympia prvak, bio u životnoj opasnosti zbog manjka tkiva na trbušnom zidu i dijela crijeva koji su mu u potpunosti gurali pupak prema van.

Naravno da želimo što brži oporavak najboljem bodybuilderu današnjice te se nadamo da će ovo biti njegov posljednji okršaj s operacijskom salom, a s obzirom na natjecateljski pedigre, ne čudi nas da je i tu prepreku uspješno pregazio.

Ono što je stvarno zanimljivo je pitanje koje proizlazi iz nastale situacije: znači li ovo da će Phil Heath iduće godine izaći bez ikakvog problema s trbuhom ili čak s poboljšanom verzijom istog?

 Kada bi se ta mogućnost ostvarila, scenarij u kojem Heath osvaja deset Olympia uopće ne bi bio nemoguć. Jedino za što smo se kao kritičari ove godine mogli uhvatiti kod Phila bio je nekontrolirani trbuh, a da te karike nije bilo, u trenu bi zamrla svaka kontroverza oko njegove pobjede.

2018. biti će dovoljno pokazati malo više kontrole trbušnog zida i uz ponovljeno mišićno izdanje s ovogodišnje Olympije, Phil bi još jednom trebao zalupiti vrata konkurentima. Big Ramy je opasniji nego ikada i uz svu svoju masu djeluje zastrašujuće kada ga stavite pored konkurencije koja mu u tom polju baš i ne može parirati. Iako je tomu tako, Phil još uvijek ima aduta s kojima može izbijati karte iz Ramyjeve ruke.

Budemo li iduće godine gledali poboljšanog Ramyja i Phila s vidljivim posljedicama problema s bruhom, Egipćanin bi vrlo lako mogao zasjesti na tron. S druge strane, dođe li do toga da se Heath pojavi u makar nijansu boljem izdanju, priča je po osmi put gotova.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO