Košarica Narudžba

PRPIĆ ide na MASU

19.11.2019
Luka Kuhar
Odlučili smo se posjetiti Osijek i našeg Ivana Prpića koji ima nove planove za nadolazeću 2020tu...

Ivan Prpić trofejni je bodybuilding natjecatelj iz Osijeka sa zanimljivom pričom i uspješnom karijerom. Ono što je u sportu počelo kao ljubav prema nogometu, a zatim čak i ozbiljno krenulo u tom pravcu, skrenulo je putem bodybuildinga, izgradnje mišićne mase i željene figure.

Od prvaka države, prema profesionalcima...

Dovelo ga je to i do titule državnog prvaka kojom se okitio u classic kategoriji. Njegove dobre proporcije, široka ramena nasuprot uskog struka te kvadricepsi optimalnih dimenzija omogućeni su teškim treningom i primjerenom prehranom, a dodatno naglašeni korištenjem kvalitetne suplementacije.

Ipak, vrijeme je bilo za nova poglavlja i veće izazove, a baš takav pronašao je u velikom NPC PRO qualifier natjecanju koje se održavalo u susjednoj Mađarskoj. Točnije, mjesto zbivanja bio je njen glavni grad - Budimpešta!

Ivan je tamo završio svoj put bez plasmana u top 3, ali kategorija u kojoj se natjecao teško da je mogla biti kompetitivnija. Sjajne figure pokazale su mu gdje ima mjesta za napredak i kako usmjeriti svoje daljnje pripreme za bilderski uspjeh. Upravo to planira i učiniti.

Prvi je dio plana - naravno - rast mišićne mase i samim time - kilaže. To ne znači samo unos vrijednih proteina već i skok u čitavoj kalorijskoj računici. Naravno, kao pametan bodybuilder, Ivan neće tražiti bilo kakve kilograme, ali koji gram masnog tkiva nije razlog za paniku i strah.

Što se same figure tiče, noge stavlja u fokus. Planira ih trenirati jače no prije i dodatno naglasiti X-okvir figure njihovim rastom.

Novi planovi, nove kile!

Period koji je pred njim zove se "vansezona" tijekom kojeg planira nabacivati nove kilograme, pažljivo pogledavati prednosti i mane vlastite figure, ali i - ništa manje važno - adekvatno odmarati. Ivan naglašava, postoje brojni načini stimulacije mišića, ali raste se dok odmaramo!

Pravilo je to kojeg znaju svi. Od amatera, preko profesionalnih bodybuildera do Mr.Olympia šampiona. Treba mnogo raditi, ali i znati kada tijelo traži vremena za oporavak!

Čitav razgovor s našim poznatim bodybuilderom pogledajte na linku ispod. 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO