Košarica Narudžba

PRVI DAN ARNOLDA

07.03.2015
Luka Kuhar
Završio je prvi dan Arnold Classica! Figure i Fitness dame odradile su svoje nastupe, 212 bodybuillderi pokazali su svoje i po prvi puta smo vidjeli phyisque kategorije u Columbusu.

1. PHYSIQUE - JULIANA I SADIK OSVAJAJU

Ženski bodybuilding pospremljen je u ropotarnicu povijesti ako pitate Arnolda Schwarzeneggera. Na velika vrata uvedeni su physique natjecatelji, a oni su na ovu veliku čast uzvratili itekakvim odazivom. Muškarci i žene poslali su svoje adute u Columbus kako bi opravdali povjerenje bodybuilding šerifa. Tako smo u muškoj konkurenciji imali priliku gledati Sadika, možda najpopularnijeg physique natjecatelja, kako osvaja publiku i sudce zavidnom muskulaturom kakve se ni neki bilderi ne bi posramili. Definitivno je definiran smjer u kojem je jasnije da physique natjecatelji prikazuju sve više mase.  Kod dama smo gledali reprizu duela mega popularne DLB i Juliane Malacarne. Ona manje popularna, potonja, ipak je prikazala bolju figuru, puniju i konkretniju u usporedbi s Bailey i tako se potvrdila kao vodeće ime ove kategorije.

2. FITNESS - OKSANA DOMINIRA

Tradicionalno najzanimljiviji dio Arnoldova vikenda dolazi u obliku fitness kategorije, što mi nije tako lako priznati kao velikom fanu bodybuildinga. Ipak, dame koje svojim izgledom i sposobnostima odskaču od svih ostalih ponovno su ukrale show. Uvijek spremne Bethany Cisternino i Tanji Johnson zapalile su publiku i pokazale da u fitness kategoriji dobar izgled redovno poprate s jednako impresivnom snagom i fleksibilnošću. Upravo zato ovaj dio natjecanja napravi i najveću predstavu. Sve su djevojke vrhunski pripremne, ali jedna dama odskače od ostalih. Pogađate, govorimo o Oksani Grishini  koja je i ovoga puta zaprepastila publiku izvedbom baletno-gimnastičke rutine. Kada je ona završila svoje, završila su i nagađanja. Pehar ide njoj!

3. FIGURE - CAMALA RODRIGUEZ IZNENAĐUJE

Figure kategorija prepuna je šarmantnih dama koje svoju izraženu muskulaturu prikazuju elegantno i uz vidnu dozu ženstvenosti. Najbolje djevojke već znamo, a jedna od njih, Candice Keene odlučila je nastupiti na Arnoldu gdje automatski biva uzeta za favoritkinju. Vidjelo se da će joj probleme raditi izuzetna Candice Lewis čiji je omjer struka naspram ramena gotovo nevjerojatan, izgleda kao fotomontaža uživo. Ipak najviše je iznenadila Camala Rodriguez koja je tradicionalno dobra, a ovoga puta postavila se ispred očitih favorita i uspjela se tamo održati sve do samog kraja. Keene je bila vidno razočarana završivši na za sebe dalekom brončanom mjestu, a Camala ovaj dan može zapamtiti kao najbolji u karijeri.

4. 212 BODYBUILDING - YOUR WAY JOSE

Boston Mass konačno osvaja Arnold Classic. Veliki miljenik bodybuilding fanova godinama se etablira kao top ime u svom ogranku sporta, ali najveće titule bježale su od njega kao od bradate žene! Tako se on nekada zna nazvati ističući kako njegova prednost nije nikakva estetika već monstruoznost i freak faktor kojim se itekako može pohvaliti. Za vratom mu je puhao Hide Yamagishi, majstor pozinga kojemu je titula zamalo izmakla. Njegova izdanja dosad bila su sitna za Open, ali čini se da se ovdje pronašao, konkurentan je i opasan na svakom 212 natjecanju. Iza njega našao se Eduardo Correa koji je definitivno najimpresivniji u vidu izrezanosti i spremnosti, ali asimetrija ruku, dominantan torzo i opseg nogu nešto su što ga drži dalje od najvećih pehara. Uglavnom, Raymond više ne mora slušati "No Way Jose". Stvari su sad po njegovom!

Uskoro nas očekuju open bilderi i bikini djevojke kao kruna vikenda, a i taj ćemo dio spremno popratiti!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO