Košarica Narudžba

Ramy odlazi iz Oxygena

08.10.2018
Luka Kuhar
Zanimljiva i na neki način dugo očekivana vijest zatresa je svijet bodybuildinga. Mamdouh Elssbiay, poznatiji kao Big Ramy, više neće biti spreman od strane Oxygen Gyma.

 Ne treba okolišati niti štedjeti riječi. Ramy je ove godine itekako podbacio na Mr. Olympia natjecanju. Na ljestvici plasmana pao je za četiri mjesta, izbacivši se tako iz direktne konkurencije za Sandow trofej u vanjski krug promatrača najbolje dvojice. Sigurno si je i on želio da Phil Heath izgubi ove godine, ali vjerojatno od njega, a ne od Shawn Rhodena. To ga sad ne treba brinuti jer je on, da me prostite, „popušio“ od obojice.

 
I od Winklaara.
 
I od Bonaca.
 
I od Curryja.
 
Ne želim da me shvatite kao nekoga tko želi cipelariti čovjeka nakon lošijeg rezultata jer bi se sam svrstao među fanove ovog impresivnog natjecatelja. Baš i u toj činjenici pronalazim dosta goriva za oštar sud prema ne tako oštrom izdanju Big Ramyja na ovogodišnjoj Olympiji.
 
Kad je izašao na pozornicu prve noći natjecanja, promrmljao sam si u bradu – sve samo ne ovo. Ramy je na preskonferenciji ponovno rekao da od njega možemo očekivati „something different“, ali dobili smo jednu već prije iskušanu priču koja provjereno ne daje najbolje rezultate. Masivni Ramy navodno je težio blizu 140 kg na pozornici, ali što se spremnosti tiče, prvi dan izgledao je kao odličan guest pozing ili osrednji natjecatelj.
 
Kada na njegovim kvadricepsima nema ni osnovnih separacija, izgleda kao da hoda s vrećama krumpira nalijepljenima na natkoljenice. Problem oštrine s leđa postojao je i prije, ali dodatno je naglašen u prejudgingu i svima nam je postalo jasno da Mamdouh Elssbiay neće ići u top tri.
 
Drugog se dana situacija nešto popravila. Svojim izgledom, Ramy je podsjetio na nevjerojatne mogućnosti s kojima raspolaže njegova silovita figura, ali bilo je prekasno za veće rezultatske pomake. Osjetno se popravio, ali nije impresionirao, već je uspio samo donekle ublažiti razočarenje iz prethodne večeri.
 
Oxygen tim njime nikako ne može biti zadovoljan, a eto, čini se, ni on njima. Najnovije vijesti upućuju na to da se Big Ramy vraća u Egipat i okreće prema Hany Rambodu, proslavljenom treneru prošlogodišnjeg mu rivala Heatha.
 
 
Nije ovo njegov prvi „transfer“. U njegovoj prošlosti našli su se George Farrah, Chris Aceto i Dennis James, a možda će upravo Hany imati više sreće i zapravo napraviti one potrebne pomake na Ramyjevoj figuri s kojima Egipćanin može biti neizostavan dio inventara u Olympia top dva.
 
Bodybuilding je još jednom pokazao da najkrupnije tijelo nije nužno najbolje te da je kvaliteta izgleda uvijek ispred bilo koje mjerne jedinice u ovom sportu.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO