Košarica Narudžba

Rich Gaspari - Prgavi Giant Killer

03.02.2016
Luka Kuhar
Među popularnim bodybuilderima minulih vremena često se nalaze i oni koji nikada nisu okusili ultimativnu pobjedu bodybuildinga, osvajanje Mister Olympije. Unatoč tomu, jedan od takvih danas je na vrhu industrije.

 Rich Gaspari najveći je rival Lee Haneya i silno je želio izgurati ga s trona. Isprva je bio impresioniran svime što Mr. Olympia predstavlja, ali njegovom asertivnom karakteru nije bilo teško usvojiti novonastale okolnosti i goniti prvaka svim silama. Neke od njih bile su dotad neviđene po kriterijima natjecateljske spremnosti.

 Pogađate, riječ je o famoznim izrezanim gluteusima. Upravo je Rich Gaspari bio prvi koji je zaista izrezao te još više naglasio ovu mišićnu skupinu tjerajući ostatak čopora da prati njegov tempo. Sad, neki će reći da se u modernom bodybuildingu ipak malo previše pažnje počelo pridavati guzicama, ali to je priča za drugo vrijeme. U doba Gasparija, bio je to novitet kojim se on uspješno probijao među najbolje.
 
Reklo bi se da je rival Haneya, ali zapravo, da bi to bio, trebao bi imati barem jednu pobjedu nad njim, što se nikada nije dogodilo. Bio je više lovac na njegov tron, no bez velikog uspjeha u tom pogledu. Natjecanja su mu dobro išla još od amaterskih dana i u pro krugovima relativno je brzo došao od statusa novaka do opasnog natjecatelja po Olympija kriterijima.
 
Ipak, nije bio mrzitelj Haneya ili njegov zakleti protivnik. Možda bi se to očekivalo od čovjeka koji tako jako želi biti bolji od konkurencije, ali eto - nisu oni Phil i Kai, nije tu bilo klafranja na pozornici i lupanja pletenicama. Mišići su govorili, a na žalost Gasparija prečesto su rekli "Lee Haney - Mister Olympia".
 
 
Štoviše, Rich je Leeju bio trening partner neko vrijeme. Zajedno su odrađivali treninge gdje je Haney shvatio da ga progoni čovjek izuzetne volje i spremnosti na zaista brutalne treninge. Nesumnjivo je da ga je upravo to motiviralo da i on sam bude bolja verzija sebe, kada je uvidio da mu je za petama gorljivi mladić koji nema ništa za izgubiti i sve za osvojiti.
 
Napad na Haneya trajao je nekoliko godina. Gaspari je htio titulu više od ičega, ali s vremenom je shvaćao da njegovo vrijeme prolazi. Figurom nije bio veliki esteta, niti je bio velik, no kada bi se on pojavio u formi, malo tko je mogao parirati toj suhoći, vaskularnosti i separacijama. Sve je bilo kako treba i konkurenti bi šaptom pali.
 
Nije se predao očaju već je pod njegovim vodstvom započela priča o suplement kompaniji koja je vedrila i oblačila scenom naše industrije. Super popularni suplementi, još bolje znani sportaši. Gaspari je bio poznat kao duh iz boce kojem su se svi htjeli približiti. Danas kompanija nije u najboljem stanju, ali sam Rich vjerojatno ima dovoljno za dva života.
 
Njegova priča nije ona o skromnom, povučenom natjecatelju koji je u miru htio raditi poput pčelice i pojaviti se u tišini pozirajući. Bio je i ostao jedan od lidera bodybuildinga čiji je trag neizbrisiv, pa makar govorili samo o rezovima na guzovima, koje samo što mu nisu opjevali!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO