Košarica Narudžba

Rich Piana - kontroverzni BodyBiznismen

12.01.2016
Luka Kuhar
Nema tko nije spomenuo najpoznatijeg tetoviranog mišićavca među bodybuilderima. Internetski heroj, čovjek čije ruke imaju ruke, Rich Piana, ovih je dana izuzeto popularan i često biva metom kojekakvih govorkanja i priča iz kuloara.
Svoju kontroverznost naravno i sam redovno opravdava...
 
Njegova filozofija internetske promocije nije ga nikada razočarala, a zapravo je postao popularan uz kompaniju Mutant koja ga je proslavila kao ikonu branda. Odjednom su se svi pitali tko je taj divovski lik čije tijelo ukrašavaju silne tetovaže. Pokazivao je zanimljive metode treninga, jeo iznimne količine hrane. Luksuzni životni stil koji je prikazao mnoge je privukao, ali i naveo da se zapitaju kako je sve to postigao.
 
Uskoro je prerastao svoje tvorce i pukla je ljubav između mutanta i njihove kreacije. Rich zatim stječe još popularnosti otvorenim razgovorom o mnogim temama kojih se bilderi ne vole doticati. Naravno da su steroidi našli svoje mjesto u njegovim videima te izlaganjima, ali bilo je tu još toga. Od tematike stvarne vrijednosti natjecanja, ponašanja federacija, odnosa bodybuildera prema životu itd. Nije sve što je govorio bilo lijepo, no, nije se prenemagao. Nitko nije stekao dojam da Piana nešto ušminkava.
 
Biznis mu je još eksplozivnije krenuo kada je počeo svoju 5% priču o suplementaciji i životnom stilu malog broja bodybuildera ekstrema. Nije djelovao kao lik koji oko sebe okuplja ljepotice i ljepotane. Znao je da ga je stvorila hardcore priča pa se takvoj i sam odao u poslu. Bilo je tu zanimljivih poteza, od praznih boca za vodu s logotipom koje su zatim koštale previše, do suplemenata koji zapravo imaju svrhu.
 
Mnogi su kritizirali njegov stil i način na kojim se često obratio svojoj publici. Otvoreno je volio novac i veličao njegovu ulogu, razbacivao se i djelovao dosta rastrošno kada bi pričao o svom životu. Nikada nije izgledalo kao da je imao posebice težak ili neugodan život što se egzistencije tiče, pa je valjda takav stav preselio i u odraslo doba.
 
Natjecateljski nije aktivan, ali realno, nije ga baš ni briga. Novac i slavu koju ima nije  stekao na pozornici već na drugim udaljenim platformama. Radio je pionirski iako ne uvijek ispravno, ali nakon svega jedno je sigurno. Rich Piana danas je neizostavan dio bodyuilding zajednice koji jasno pokazuje da natjecanja i pehari nisu jedina opcija.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO