Košarica Narudžba

Shawn Ray - tijelo bez mane?

13.08.2021
Luka Kuhar
Jedan od poznatijih bildera svoje ere još je i dan danas aktivan. Znan po sjajnoj figuri i oštrom jeziku, Shawn Ray imao je zanimljivu karijeru!

Među našim dokumentarnim prilozima već su se pronašli poznati bilderi kao Flex Wheeler i Kevin Levrone - što znači da je "iduća postaja" mora biti Shawn Ray. Zašto on? Jer tako zatvaramo onu fantastičnu trojku, "sveto trojstvo" bodybuildinga koje je svojevremeno žarilo i palilo sportom hvatajući jedno postignuće koje, nažalost, ipak nikada nisu uspjeli uloviti.

Od Sandow trofeja zadržavali su ih Lee Haney, Dorian Yates, pa zatim i najveći ikada, Ronnie Coleman. Apsolutno je šokantno promatrati karijere i tijela Flexa, Kevina i Shawna znajući da među njima nema niti jedan Sandow trofej, ali zato postoji dovoljno srebrnine za napuniti riznicu. Bilderske okolnosti i natjecateljska sreća bili su takvi. Prema Rayu pogotovo. Uvijek sjajan, nikada prvi - barem kada se Mr.Olympia gleda.

A da će biti sjajan znalo se od najranijih dječačkih dana i prvih početaka u sportu. Naravno, ako govorimo o Americi možete pretpostaviti koji se sport, koja vrsta "nogometa", našla u fokusu kao prvi sportski san. Shawn je o američkom nogometu znao sve! Tko igra, za koga, koliko ga se plaća i tko mu je trener.

Dobro mu je i išlo, no život piše čudne priče pa tako i njegova kroz proces oporavka stiže upotpuniti dugu lentu vremena vrhunskog bodybuildinga. Čim je došao do bine postalo je jasno - bodybuilding će ga proslaviti. Figura je brzo napredovala, nabacivala mišiće, stizala u formu.

Gdje je Shawn - tu je zanimljivo!

Njegovu genetsku potkovanost, taj naravni talent za bodybuilding, prepoznaje bilderski showman John Brown pod čijom je pažnjom učio pozirati i trenirati. Bio je maksimalno posvećen i - kako ćemo spomenuti u videu - slušao apsolutno sve što mu se reklo.

Pripao mu je tako i jedan Arnold Classic. Ili možda dva? Priča oko Shawna Raya nikada nije bila jednostavna pa se tako i na Arnoldovom turniru odvijala jedna prava mala drama. Prvak je, a nije, ima novac za kuću, a možda ipak nema. 

Ni suci mu nisu bili po volji, a kada je komentirao konkurenciju znao je to činiti maksimalno oštro - pogotovo u slučaju Nassera koji se mogao pohvaliti sjajnim plasmanima. Da, ako je nešto oko Raya sigurno, onda je to da dosade nema! Svakako pogledajte video:

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO