Košarica Narudžba

SHAWN RHODEN IZBAČEN S OLYMPIJE!

13.07.2019
Luka Kuhar
Tužna i ružna vijest za bodybuilding. Pratimo razvoj događaja vezan za Rhodenovu situaciju.

E sad čujte, na ovakve vijesti uopće nismo navikli. Bilderski sport rijetko ima stvarno kontroverznih tema koje bi se mogle poistovjetiti s onima iz "svakodnevnog" žutila - možda zato što je sport sam po sebi u javnosti kontroverzan - ali ova je definitivno nesvakidašnja.

Kontroverza? Navikli smo na steroide...

Gledajte, ne valja previše okolišati. U bodybuildingu, od amaterskog do profesionalnog, nije problematično pričati o treningu. Nema ni nekih žestokih polemika po pitanju prehrane, a ni kvalitetna suplementacija nije uzročnik velike buke. Za bildere vile i baklje vade se kada spominjemo anaboličke steroide. No i to se u zadnje vrijeme stišava.

Postoje tužne teme. Recimo osmrtnice ili grozni gubici za ovaj sport, ali ovo je barem nama prvi doticaj sa jednom stvarno šokantnom.

Shawn Rhoden, čovjek koji je relativno nedavno osvojio Mr. Olympia natjecanje, i to protiv konkurenta koji mu je redovno i rutinski znao zalupiti vrata pred nosom; radi se o, naravno, Philu Heathu; vrlo vjerojatno neće braniti svoju titulu već ove godine jer su na njegov račun stigle teške i ozbiljne optužbe za prijestupe seksualne prirode.

Problem je tim veći što se ne radi o onoj razini rekla kazala. Uplele su se sile zakona i Shawna Rhodena čeka jedna sasvim nova vrsta bitke, a to je ona pravna. Profesionalni bodybuilding morat će zamijeniti profesionalno pravo.

Nevin dok se ne dokaže suprotno

Naravno, i ovdje se držimo presumpcije nevinosti (to je ono kada se kaže da čovjek nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno) te molimo svakog tko komentira ovu temu da to čini s poštovanjem i uviđavnosti prema svim upletenim strankama. Ne sumnjamo da se radi o nečem užasnom i teškom za sve upletene. Što god da je bio, tko god da je nešto napravio, posljedice će biti snažne, a bodybuilding je već sad sasvim jasno oštećen.

Velika je ovo nesreća za sport u kojem nema toga što ljudi vole jednako kao i gledati Mr. Olympia prvaka koji pokušava odoljeti željnoj hordi pretendenata na tron. Ako se ne pojavi na pozornici, Rhoden će na do sada neviđen način ostaviti širom otvorena vrata i predati krunu bez ispaljenog metka.

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO