Košarica Narudžba

SNIMA SE FILM O WEIDERU

01.11.2017
Luka Kuhar
Vijest koja je stigla tijekom Olympije, ovih je dana sve popularnija. Pod naslovom Bigger snimat će se dugometraži film koji će ispričati zanimljiv život Weidera.

 Zvali su ga Master Blaster i bio je otac modernog bodybuildinga. Ako bi netko rekao da je Sandow utemeljio bildanje kao disciplinu, Joe je bio „revolucionar“ pod čijom se paskom bodybuilding pretvorio u profitabilan i zanimljiv sport. Nema istinskog ljubitelja utega koji ne bi prepoznao sliku brkatog stričeka ili zlatni logotip kompanije napravljen po njegovu liku.

 
Zastupao je sportaše, bavio se izdavaštvom, ali nama možda najbitnije – znao je prepoznati talent. Sve do zadnjih godina njegova života, bilderi su „hodočastili u nejgovu kancelariju, slušajući njegovo mišljenje, respektirajući svaki savjet koji bi im Joe dao. Malo bi se koji biznismen upustio u projekt kojeg možemo ovako opisati: „Stiže ti jedan „mali“ nabildani Austrijanac tek nakon što je prošao pubertet, engleski ne zna beknuti, a u džepu nema ni kune; htio bi biti poznati bodybuilder.“
 
Ipak, Joe se prihvatio tog posla i od Arnolda Schwarzeneggera stvorio legendu kojoj se i dan danas divimo. Imati ugovor s Weiderom devedesetih je značilo biti uspješan bodybuilder. Ako se uz vaše ime moglo napisati „Weider athlete“, imali ste pravo kazati da ste napravili nešto od sebe u bodybuildingu.
 
Idejni začetnik Olympia natjecanja relevantniji je iz godine u godinu kako se taj spektakl širi i raste. Ono što je počelo kao zanimljiva ideja od koje niste baš mogli zaraditi, danas je događaj koji Philu Heathu kao pobjedniku isplaćuje negdje oko 2 milijuna kuna.
 
Ono što će nama dodatno zagolicati maštu po pitanju izgleda finalne verzije filma, je i to da će Callum Von Moger tumačiti lik Arnolda Schwarzeneggera, a Sergio Oliva Jr. igrati ulogu svog oca. Ako vas ta pomisao ne čini sretnim, ne znam što bi moglo jer, ukoliko vi kao i ja na Generation Iron gledate kao na prilično kataboliranog brata Pumping Irona, očekujete da Bigger popuni prazninu.
 
Generation Iron nikada nije bio najavljivan kao veliki spektakl niti visoko budžetni film, pa nije ni čudno kada ga niste mogli gledati u bilo kojem kinu. Toplo se nadam da će Bigger biti drugačiji i da ćemo možda najvažniju priču o modernoj inačici utega i mišića moći s ponosom gledati na velikom platnu.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO