Košarica Narudžba

Stiže nova generacija - iz Požege!

11.03.2017
Luka Kuhar
Kada smo spominjali nove nade, uglavnom bi mislili na IFBB profesionalce čija je zadaća držati scenu svježom. Međutim i ovdje u Hrvatskoj, kada treba posegnuti za novim nadama, imamo kamo!

 Pratiteljima domaće scene, Požega neće biti iznenađujuća lokacija za takav podvig. Štoviše, dala je Hrvatskoj pregršt dobrih sportaša u više sportova, a bodybuilding i powerlifting imali su internacionalne prvake u svojim redovima, baš iz tih krajeva. Ima nešto u toj Slavoniji!

Požegu pohodimo u pravilu jednom na mjesec jer, budimo sasvim iskreni, bodybuilding kao krovna kategorija našeg sporta, zna i za bolje dane. Nemamo ništa protiv rastućeg broja natjecateljica i natjecatelja u ostalim kategorijama, ali jedna je ta od koje je sve krenulo, a upravo se njoj sve manje ljudi uopće usudi okrenuti u ovo vrijeme.

Slavonija se i po izreci, i po praksi, dan danas inati trendovima, pa tako i ovom. Nećemo otkrivati sve detalje, jer dečki se još spremaju, no reći ćemo kako bi se jedna čitava kategorija juniorskih bildera mogla bazirati na mladim Požežanima koji su se usudili odvažiti na takav pothvat.

Ne znam iskreno u čemu je stvar, ima li tamo neka posebna piletina, znaju li oni za neke vježbe koje mi još nismo otkrili, ili je to Bader Boodai uzeo kao svoj europski Oxygen gym u kojem tajno sprema nove mlade nade. Zvuči malo vjerojatno, ali dečki su dovoljno sjajni da i takva glupost padne na pamet.

Osobno bih volio da što više njih zapravo i ostane u bodybuildingu duži niz godina te tako pretvore svoje uspješne juniorske dane u jednako plodan seniorski staž. Dugo vidimo ista, dobro poznata lica, kojima moramo čestitati na opetovanoj kvalitetnoj izvedbi, međutim sve nas kao sudionike branše razveseli kada dođu nova lica, spremna na pravu bildersku bitku.

Požega će ove godine imati svoje predstavnike i ako je za suditi po onom što sam dosad vidio, uzet će koju medalju i bespovratno je odvesti put Slavonije.

 
 

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO