Košarica Narudžba

Što još može Levrone?

19.12.2017
Luka Kuhar
Otkad je najavio da će se vratiti natjecateljskom bodybuildingu, Kevin Levrone ponovno je aktualno lice našeg sporta. Doduše, sada nešto manje no prije godinu dana.

 Maryland Muscle Machine žario je i palio bodybuildingom u devedesetima. Od Yatesa do Colemana osvojio je priličan broj natjecanja, ali da se izrazimo jednom specifičnom frazom, na Olympiji je uvijek bio djeveruša, a nikad nevjesta.

 
Bio je tako blizu a tako daleko, par puta samo ga je jedan čovjek priječio od trajnog upisivanja u povijest kroz laskavu titulu nositelja Sandow trofeja. Vjerujem da bi mnoge, ako ne i sve ostale naslove, rado zamijenio za jedan Olympije.
 
Kada se odlučio na povratak u natjecateljske vode, pogodio je točno u onu nostalgičnu notu koja je držala mnoge fanove našeg sporta. Sve se češće govorilo kako današnja postava Olympije ne bi mogla ni svijeću držati momcima iz devedesetih, pa onda možete zamisliti kako su se ljudi razdragali kada je jedan od ponajboljih predstavnika te ere ponovno bacio rukavicu prema konkurenciji.
 
Čitavo sam vrijeme bio skeptičan oko mogućnosti vezanih uz rezultat, ali mnogi su upozoravali na taj opjevani „Levrone faktor“. Ukazivalo se na to da je Kevin svojedobno šest mjeseci prije natjecanja izgledao kao „civil“ da bi onda na sam dan natjecanja parirao najboljim bilderima planete. I ne samo parirao, mnoge je bez većih poteškoća pobjeđivao.
 
Ono što se pojavilo na zadnjoj Olympiji na kojoj je nastupio bila je sjena njegovih trofejnih izdanja. Vidno slabe noge, nedovoljno dobra leđa uz potpisne ruke i nekoliko nostalgičnih poza postavili su Kevina na kraj linije.
 
Dave Palumbo „proslavio“ se prognozirajući Kevinovu pobjedu, jer ako netko to može napraviti, može Kevin. Načelno, i sam bih se složio s takvom prognozom, ali onda kada bi pauza u Kevinovoj karijeri bila kraća, a on osjetno mlađi.
 
Trebao bi se natjecati iduće godine i tada ćemo vidjeti može i Kevin Levrone napraviti čudo i opstati u današnjem bodybuildingu kao natjecatelj koji se bez obzira na godine prvoklasno nosi s konkurencijom ili ćemo još malo aplaudirati njegovoj impresivnoj volji, ali ćemo ga radije pratiti kao ikonu devedesetih.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO