Košarica Narudžba

Što sad s Warrenom?

06.02.2015
Luka Kuhar
Branch Warren, bilder kojeg se danas izdvaja kao jednog od zadnjih dinosaura freak bodybuildinga. Njegova figuru ili vole ili mrze, s naglaskom na to da je ovo drugo ipak lakše činiti s obzirom na specifičan look.

Prošle godine u ovo vrijeme Warrena se po tko zna koji put spremalo u ropotarnicu povijesti, odlagalo ga se sa strane kao natjecatelja koji je jednom bio konkurentan, Jednom. 

Branch je ratnik i znao se vratiti iz svakakvih ponora. Povrede ne da ga nisu zaobilazile, već se s njima susretao gotovo redovno u svakoj mišićnoj skupini. Ona najveća, odvajanje kvadricepsa od kosti trebala ga je zauvijek unazaditi u bodybuildingu, no on se vratio fokusiran na karijeru i odmah osvojio prvo natjecanje nakon operacije. Ni manje ni više nego Arnold Classic! Bila je to velika stvar za njega i poveća pljuska svim konkurentima koji su možda mislili da će Warren zbog težine nezgode biti znatno manje opasan. Pokazao je da se može vratiti.

2014. Bila je vrlo slaba godina sve do Mr. Olympia natjecanja. Branch je redao loše plasmane, pozicije na koje nije navikao. Nakon šestog mjesta na Arnold Classicu loše se proveo i u nastavku proljetne sezone. Nekako se iskobeljao u Dallasu gdje je izvukao pobjedu ispred ne baš njegove lige natjecatelja, no bilo je dosta za Olympiju.

Kada se približavalo vrijeme za natjecanje svih natjecanja Branch nije uživao povjerenje fanova. Možda ga je šačica zagriženih prijatelja imala u top 8, ali gotovo da je u svakoj predikciji bio daleko izvan top 10. Neki su ga toliko otpisali da su ga svrstali u one koji se neće plasirati u 15 najboljih bildera planete.

I onda veliko iznenađenje. Warren se pojavljuje u vrhunskom izdanju, spreman kao malo tko toga dana, oštar, gust, zbijen, tvrd i vaskularan. Izgledao je kao top verzije sebe, no još uvijek se nije htjelo predviđati nešto veliko. Izgledalo je kao da može u top 10, a kako je natjecanje odmicalo vidjelo se da bi ga razina forme mogla lansirati i više.

Na kraju vikenda Branch ulazi u top 6 na Olympiji kao grom iz vedra neba. Veteran kojeg su se već i dugovječni pratitelji sporta odrekli ponovno je uzvratio u velikom stilu. Bio je drugačiji od ostalih, dovoljno spreman da napakosti onima s boljim predispozicijama, a manje truda. Kao što je i uvijek radio.

Realno, Warren nije esteta, nije figura kakvu si želite, nije slika i prilika najboljeg tijela na planeti. Nitko Vam to ni neće tvrditi (osim ako mu nedostaje koja daska  ). Ono što Branche je, jest slika i prilika truda i muke koju je netko spreman uložiti u svoju karijeru.

Što će napraviti ove godine? Može li ponovno iznenaditi? Ne usuđujemo se predvidjeti treći Arnold Classic u njegovim rukama, ali još ga se manje usuđujemo otpisati. Vrijeme je da nam Branch pokaže koliko ratnik još ima u sebi!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO