Košarica Narudžba

TKO ĆE BITI MR.O 2019?

13.09.2019
Luka Kuhar
Pitamo se pitanje svih bilderskih pitanja uz vrlo zanimljivog gosta komentatora!

Dragi naši, proveli smo dan u odličnom druženju s Peđom Petrovićem, fantastičnim bodybuilderom koji je s nama odradio i zanimljiv intervju o svom životu, karijeri i bodybuildingu općenito! Drugog tipa znate. O njemu smo napravili i vlastiti dokumentarac pri odlasku u daleki Alicante na Amateur Olympia natjecanje. Antonio Furić, glavom i bradom.

Za koga navija Fura, za koga Peđa?

Tema ovog video priloga nešto je drugačija. Nema toliko govora o teškom treningu ili detaljima prehrane bodybuildinga, kvalitetnoj suplementaciji i procesu oporavka. Tema je profesionalni bodybuilding, točnije, nadolazeća Mr. Olympia!

Peđa je pristran i od prve sekunde najavljuje - Roelly Winklaar
Nije teško vidjeti zašto to kaže. Spomenuti natjecatelj prethodne je godine uzeo broncu i postavio letvicu vrlo visoko prikazujući sucima i konkurenciji životno izdanje. Masivan, izrazito razvijenih mišića, freak poput Winklaara uvijek je opasan i - barem po pitanju statistike i rezultata s prošlogodišnje Olympije - najveći favorit za ovu!

Furić ovdje ima dilemu. Navija za Hadija Choopana kojeg nismo imali prilike dovoljno vidjeti na ovom natjecanju, ali nekako si misli da bi Brandon Curry ipak trebao uzeti Sandow trofej na kraju večeri.

Prisjetimo se, zanimljiva je ovo situacija. Čini se da nema Ramyja, a poraženi Phil Heath također neće biti tu. Shawn Rhoden zbog problema sa zakonom titulu ne može braniti i tako je tron u potpunosti prazan, a sezona lova otvorena. Tako je krunu davno uzeo i Ronnie Coleman. Kada nitko nije očekivao.

Nema favorita, ali posao je težak!

Antonio ipak napominje da ovu Olympiju zato ne treba gledati kao natjecanje koje neće obilovati kvalitetnom. Heath je, kaže, izgubio isključivo zbog problema s trbuhom i samim time ne možemo tvrditi da bi, recimo, Shawn Rhoden ovdje došao i lako uzeo trofej.

Na pitanje je li bodybuilding u trenutno dobrom stanju, obojica se slažu da svaki raskol u federacijama (IFBB pro i IFBB elite pro) neće biti dobar za sport kao takav te da stvara više problema nego pametnih solucija. 

Ne moraju svi bilderi nužno piti isti Whey, ali bilo bi dobro da Mr.Olympia zauvijek ostane mjestom gdje najbolji od najboljih, vlasnici prestižnih titula, dolaze odlučiti o najvećem prvaku!

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO