Košarica Narudžba

Umro Mr. Olympia - FRANCO COLUMBU

30.08.2019
Luka Kuhar
Žalosna vijest potresla je svijet bodybuildinga. Napustio nas je Franco Columbu. Mr. Olympia, snagator i šaljivac, najbolji prijatelj Arnolda Schwarzeneggera. Počivao u miru...

Nekada, a nikada nije dobrodošlo, na ovoj stranici trebamo objaviti i tužne vijesti koje nikome neće biti drago čuti. Ovo je jedna od njih. Ne, nije tekst o treningu, ili nekoj "novoj" vrsti prehrane. Ne bavi se kvalitetnom suplementacijom ili rekordom profesionalnog bodybuildinga.

Umro dvostruki Mr. Olympia 

Napustio nas je Franco Columbu. Izniman bodybuilder, nesvakidašnji snagator i najbolji prijatelj omiljenog sina bodybuildinga - Arnolda Schwarzennegera

Rezultatski, Franco se imao čime pohvaliti. Kao manji bodybuilder, barem što se visine tiče, postojala je mogućnost da će karijeru provesti na začelju, odnosno iza više konkurencije, ali nije se dogodilo.

Figura napakirana fantastičnim mišićima, gusta i bez praznog prostora u bilo kojoj pozi - oboružana prsima kakva u bodybuildingu dan danas rijetko vidimo - parirala je, a nekoliko puta i nadjačala čitavu kremu bodybuildinga.

Tako je "mali Franco", znao kako ispasti velik i dobiti najvažniju titulu u sportu - Mr. Olympia. Pošlo mu je to za rukom čak dva puta, a iako je konkurencija negodovala, mišićna nadmoć koju je ovaj simpatični Talijan redovito pokazivao, jednostavno je bila previše za mnoge od njih. Ronnie Coleman kasnije je baš tim adutom godinama svladavao konkurenciju.

Strah konkurencije, Arnoldov miljenik

Poznati esteta, Frank Zane, teško se mirio s rezultatima Franca, no bilo je jasno, koliko god Frank skladom odmicao, Columbu je kvalitetnim, razvijenim mišićima sustizao.

Proslavio ga je film "Pumping Iron", a kvalitetu je u bodybuildingu dokazivao još dugo vremena. Poznat kao snagator, uvijek je podizao impresivne kilaže te je svoju fizičku moć rado demonstrirao konkurentima, kamerama i svima koji su sumnjali.

Kada je preminuo, između ostaloga, Arnold je napisao i ove riječi: Danas sam potpuno shrvan, ali istovremeno stvarno, ma stvarno zahvalan za 54 godine prijateljstva i veselja koje smo dijelili. Od "pumpa", preko šaha, građevine, obroka, zezancije, životnih lekcija - u svemu smo bili zajedno. Rasli smo, učili, voljeli. Moj je život bio zabavniji, čak su i boje bile življe; sve si činio potpunijim.

Počivao u miru, Franco. Bodybuilding je zbog tebe bio bolje mjesto, bolji sport!

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO