Košarica Narudžba

Video BB emisija: kada se natjecati?

23.08.2016
Luka Kuhar
Razmišljate o stajanju na binu? Koje su razlozi za natjecanje? Što je potrebno da izađete na natjecanje? Možete li realno procijeniti Vaše šanse na natjecanju? Pogledajte...

Pozdrav svima dragi naši i dobrodošli u još jednu Protekinu bodybuilding emisiju. Naša današnja tema tiče se natjecateljskog bodybuildinga i vašeg mogućeg ulaska u te krugove. Ne, nemojte brinute ne morate odmah imati aspiracije postati Mr.Olympia šampionom ili osvojiti veliko internacionalno prvenstvo. Neka legende poput Ronnie Colemana i Phila Heatha ostanu udaljene, jer tek smo na početku!

Budi iskren prema sebi i svojoj figuri!

A prije nego što do njega zapravo i dođe potrebno je odvagnuti čitav niz faktora. Recimo, koliko smo genetski potkovani za ovaj sport? Da, nije uvijek lako vidjeti, no zapravo ima pokazatelja koji nas upute u stanje, tj. raspolaganje bilderskim potencijalom. Široka ramena nisu loša, visina ispod 185cm također može biti dobra stvar, mesnati udovi odlična su stavka, a krupni i obli mišići pravi pravcati dobitak na lutriji.

S druge strane vrlo široki bokovi, uska ramena, dugi i tanki udovi mogu nas obeshrabriti i siguran su pokazatelj da će posla biti mnogo, no nisu nužno osuda na potpunu katastrofu i prije samog početka. Jednostavno nam kazuju da ovo putovanje možda neće biti najlakše za nas!

A na tom putovanju broje stavke moraju biti prepoznate, postavljene prema našim potrebama i zatim vješto rutinirane. Možda zvuči suhoparno, ali vjerujte nam, u bodybuildingu dobra rutina nosi golem dio zasluga za krajnji rezultat. Svi možemo biti inspirirani na "dobar tjedan" po pitanju prehrane i treninga, no ovdje vrijedi ona - "što duže ustraješ, to si bolji". 

Prehrana i trening najvažnije su i temeljne stavke u životu svakog bodybuildera. Razvijati mišiće treningom, gurati ih do, pa zatim i preko dosadašnjih granica, osnova je gradnje i hipertrofije, a prehrana koja će pažljivim kombiniranjem nutrijenata kompletirati taj proces neizbježna je ako vas interesira bolji izgled i neka medalja koju njime možete osigurati.

Bitno je ustrajati - i trajati!

Kvalitetna sportska suplementacija tu također igra bitnu ulogu osiguravajući mnogima dodatke koji mnogo znače u neidealnim životnim uvjetima. Nismo svi u mogućnosti imanja jednostavne - jedi, spavaj, treniraj, ponovi, rutine, niti volimo obroke iz hladnih plastičnih posudica neugodno podgrijanih u mikrovalnoj. Zato se velik broj vježbača, od amatera do profesionalaca, okrene suplementaciji!

Ako ste iskreni prema sebi glede potencijala i mogućnosti te spremni podrediti svoju rutinu napretku po pitanju oblikovanja tijela, onda se natjecateljski sport uistinu može pokazati dobrim izborom za vas. Nije to lak put, mnogo je izazova i često se čini da napredak dolazi presporo, ali u tome i jest trik. Mnogi odustanu kada prođe taj val inspiracije. Nemojte i vi!

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO