Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

Vraća se Ursa

Bodybuilding i fitness | 23. Siječanj 2017. 7 minuta

Kao što mnogi od vas znaju, naš dragi član tima prije nekog vremena doživio je nezgodnu povredu koljena. Morao je obaviti operativni zahvat i prolaziti dugotrajan oporavak...

Znate onu šalu da svaki sportaš ima jedno loše koljeno! U ovom slučaju, ne radi se o izlici kroz koju se netko izvlači od nogometa srijedom već o pravom problemu koji u svijetu bodybuildinga obično znači loše stvari po karijeru natjecatelja.

Stjepan je nakon osvajanja Maxximum Opena u apsolutnoj kategoriji planirao ozbiljno nastaviti natjecateljsku karijeru pošto se na bini pokazalo da visoki bodybuilder može biti itekako opasan. Oštra forma na mišićavu figuru bila je previše za konkurenciju koju nisu sačinjavali nepoznati bodybuilderi. Ursa je već otprije znao za dobre rezultate, ali apsolutnom titulom prometnuo se u jednog od ozbiljnijih natjecatelja u regiji.

I onda nezgoda, koljeno, najgori dio noge koji možete povrijediti, ako se pita sportaše. U bodybuildingu, pogotovo ako imate problematične noge, koljena igraju ključnu ulogu pri izvedbi mnogih vježbi koje su potrebne za razvoj. Ukratko, povrede nogu završavale su karijere i poznatih profesionalaca, gotovo uvijek ostavljajući vidljiva traga.

Kada se Ursa ozlijedio, pitanje je bilo hoće li se moći vratiti treningu skoro, a natjecanja su bila u drugom planu. Prvo oporavak, a onda sve ostalo. Sigurno ste gledali neke od naših videa s njim u kojima smo detaljno prolazili kroz čitav proces i sve popratne pojave. Nije sve bilo lijepo, nije svaki detalj ni ugodan za vidjeti, ali sve su to sastavnice oporavka jednog sportaša. Nama nije bilo drago čuti sve moguće scenarije, možemo zamisliti kako je to doživio Ursa.

Imao je priliku biti vrlo konzervativan i objesiti gaće o klin, proglasiti da se više neće natjecati. Sumnjam da bi mu netko zamjerio nakon operativnog zahvata na nozi. Međutim dao je sebi šansu pokušati ponovno i moram reći isplatilo mu se. Osobno znam kako je oporavljati se nakon nezgode, znam da mu je bilo još teže s obzirom na veliku kilažu i intenzivne treninge na koje je prije navikao.

 Vidjeli smo se nedavno i nemam što dodati osim da se čovjek vraća u velikom stilu. To je i dalje ona poznata figura koja jednostavno odbija smanjiti se ili prestati raditi. Bol je tu, htio on ili ne, prati ga iz dana u dan. Ono što ga čini odličnim bilderom je činjenica da bol pretvori u motivaciju i alat, a ne u izliku. Njegova neugoda nije postala njegovim krajem.

Pričali smo o mogućim natjecanjima i ne želim tu ništa otkrivati. Možda će se natjecati, možda ne, on sam to treba reći, taj dio nije na meni. Vidio sam samo da se sigurno neće okaniti treninga i bilderskog životnog stila.

 Uskoro će i sam reći što planira, i gdje će ga karijera dovesti. Sigurni smo samo da ćemo ga mi iz Proteka tema uvijek podržavati jer je svojim sportskim zalaganjem pokazao da je bilder i onda kada je to jako teško biti.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni