Košarica Narudžba

Wolf VS Rhoden

16.09.2015
Luka Kuhar
Bojište je spremno, uskoro će i borci. Phil i Kai već su dobro poznat scenarij, a nakon njih predstoji nam možda najbolji duel Olympije 2015. Monstruozni Wolf protiv simetričnog Rhodena.

Rhoden je možda najveće iznenađenje bio onda kada se najednom probio na brončano mjesto Mr. Olympije prije par godina. Kao blast from the past podsjetio nas je sve da su tijela slična Wheelerovom i dalje nevjerojatno kompetitivna u modernom bodybuildingu. Nikada nije bio najkrupniji natjecatelj na bini, ali sve ostalo, baš sve ostalo ide mu u prilog.

Simetrija mu je gotovo sinonim za ono što pokazuje na bini. Od glave do pete Shawn izgledao kao skulptura sprema za bitku. Prije ga je mučila hernia na trbuhu, a nakon operacije i to je otklonjeno. Izgled mu nisu narušile povrede, nije odustajao od svojih boljki zbog neke želje da bude veći pod svaku cijenu. Rhoden je ostao svoj čovjek, a to ga je dovelo do vrha sporta.

Shawn pozira odlično. Nije baš vođa čopora na bini, ali sve izvodi korektno, pokazujući svoje vrline baš kao što dolikuje jednom profesionalcu. Posebno je dobar u duplom bicepsu što itekako igra ulogu jer se radi o prvoj pozi na bini, a dobar dojam od početka ostaje sudcima u pamćenju.

Osim svega navedenog, Rhoden je također jedan od onih koji prkose godinama. Reklo bi se da je kasno procvjetao, ali kada se to konačno dogodilo samo se popravljao. Osvojio je mnogo pro titula, a na Olympiji je redovito među favoritima. Zapravo, bio je toliko dobar prošle godine da se tijekom prvog djela natjecanja njega vidjelo kao favorita.

S druge strane imamo čudovište, kakvo nam Njemačka obično isporuči. Dennis Wolf možda je bodybuilding monstrum, no nije čovjek kojemu fali estetike. Linije su tu, silueta je dobra, ocrtan je kao pravi bodybuilder, nešto manje oku ugodan od Rhodena, ali utoliko krupniji. Reklo bi se, savršena protuteža.

Wolf je rastao kroz čitavu karijeru koja nije bila nimalo laka. Godinama se predviđalo da će od njega biti nešto. Stalno je najavljivan kao next big thing ako određene mane budu sanirane. Najveći problem uvijek je bio list i donji dio leđa. Listove se nekako da pregrmiti, ali leđa su uzdanica svakog bildera i najveći hendikep velikog Wolfa.

S vremenom ih je popravio i sada  izgledaju stvarno dobro. I dalje mu nisu najbolja skupina, ali ne izgleda kao da zaostaje za konkurencijom. Dapače, širok i suh kakav zna biti, neke oponente pošteno pomete u leđnim pozama. List je i dalje ostao enigma koja ne reagira i logično, postao je adut kritičara.

Ono što ga čini odličnim je forma koju rijetko promašuje. Kada je u formi, može prestrašiti i Predatora koji se neuvjerljivo vadio na neke zdravstvene probleme kada mu je Wolf postao preopasan u Pragu. Bio bi to itekakav udarac za njegovu karijeru kada bi Kai izgubio od Dennisa, ali opet, to nikako nije nemoguć scenarij.

Rhoden je s Dennisom imao mnogo duela i trenutno vodi Wolf, ali nije miljama daleko. Dapače, zadnja Olympia ipak se pripisuje sjajnom Flexatronu koji je stvarno zablistao. Stječe se dojam da su on i Wolf mogli biti jedan i dva kao kazna prvoj dvojici zbog ne baš blistava izdanja.

Ove godine upravo će se njih dosta pratiti. Mogu li Dennis i Shawn zadržati svoje laskave pozicije pred naletom novih talenata, ili ih čak možda i popraviti. Ili je vrijeme da Wolf i Flexatron svoje dvoboje nastave nešto niže na ljestvici? Saznajemo uskoro, tijekom vikenda Sandow-a!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO