Košarica Narudžba

3 najveće iz 2015te.

28.12.2015
Luka Kuhar
Pro bodybuilding ove je godine obilovao zanimljivim pričama. Titule, obrati, skandali, birajte - dogodilo se! Od svega mogućega, morali smo odabrati tri nama najinteresantnije. Saznajte više o njima u članku!

 3. Drama oko Kaija

 Iako nije vidio bine tijekom čitave godine, Kai Greene opet se vješto ubacio u bilderski lonac gdje je dobrano zakuhao stvar. Čovjek više ne mora ni doći na pozornicu da bi se o njemu pričalo više no ikada. Problematika je bila jednostavna, ali odgovor je bio sve osim toga! Predator nije mogao na binu Olympije. Kako i zašto? Znaju Bog i Kai, a možda samo Kai! Teorija je bilo izrazito mnogo. Od onih udaljenih u kojima se Kaija stavljalo u ulogu vođe neke pobune protiv IFBB federacije i guralo u krugove koji se stvaraju oko prebjega Leeja Thompsona, do onih jako pojednostavljenih u kojima Predator ne može pronaći olovku da potpiše nužan mu ugovor. Zajednica fanova bodybuildinga burno je reagirala i okomila se na sve upletene. Kaijeva vojska fanova žarila je i palila internetom dosta beskompromisno udarajući po svakom tko se drznuo reći nešto kontra njihova ljubimca. Na kraju, kako se klupko sve više smanjivalo, vidjelo se da bi baš Greene mogao biti krivac za nastalu situaciju. Tresla su se brda, ali ni miš se nije rodio. Sport je pokazao da može bez Predatora jer je Olympia sama po sebi obilovala interesantnim pričama. Tako se Kai vraća bodybuilding binama iduće godine što nam je jako drago za čuti. Bolje mu stoji uloga sjajnog bildera od osrednje primadone.
 
2. Preminuo je Baito 
 
Oni koji o njemu znaju malo ili ne prate bodybuilding dugo, znaju ga uglavnom kao 212 natjecatelja koji je dobro kotirao u tim krugovima, ali o tome ćemo nešto više napisati kasnije. Ono što se ne smije zaboraviti je njegov angažman u open kategoriji gdje su ga mnogi naučili respektirati. Neki i na teži način. Baitollah Abbaspour u svojoj karijeri upisao je odličnu Pro pobjedu na Nordic Pro natjecanju 2013. godine. Tamo je sasvim neočekivano nadjačao konkurenciju koju su činili Shabunia, Beyeke, Lesukov, Mo Bannout i mnogi drugi dobro znani natjecatelji. Iako je bio među lakšima, Baito je pokazao spremnost kakvu je malo tko mogao očekivati. Slike forme iz hotelskog hodnika proširile su se internetom čim je uslikan,  a wow faktor nastavio se na bini. - Tako smo o njemu već pisali, a njegova je prerana smrt jedan od najvažnijih događaja za pro bodybuilding. Napustio nas je veliki šampion i apsolutna legenda svojeg kraja. Redovno je dokazivao kritičarima da tijelo ipak ima najveću ulogu čak i u današnjem razvikanom svijetu bodybuildinga koji glamur traži i van separacija. Bio je vrhunski natjecatelj, obiteljski čovjek, a pamtit ćemo ga kao malog-velikog šampiona!
 
1. Ne Phil, Nego Dexter
 
Tako je, prva priča nije Phil Heath, već Dexter Jackson. Philu je godinama bilo teško pronaći manu. Nitko nije mogao otkriti ranjivosti šampiona dok se stari lisac nije pokazao u top izdanju. Ne samo da je izgledao dobro, izgledao je kao da bi mogao i uzeti više od poena vladajućem kralju bodybuildinga. Ostavio je odličan dojam te vjerujemo kako je scenarij njegove pobjede bio blizak mnogim komentatorima ovog sporta. Te smo redove o njemu sklepali odmah nakon Olympije, a danas nose još veću težinu kada sagledavamo čitavu godinu. Teško je biti veća priča od Mr. Olympia šampiona, ali postaje lakše kada ste i sami nosili tu titulu kao što je to činio Dexter. Tko god je ikada otpisao vremešnog Jacksona gadno se iznenadio kada je upravo on isplivao tako blizu vrhu iznad svih onih koji su po prognozama trebali biti najveća opasnost za Phila. Tako su Rhoden i Wolf ostali kratkih rukava nakon što je The Blade odradio svoje i ponovno, po tko zna koji put, održao lekciju iz spremnosti na bini. Heath se dobrano namučio da ove godine zadrži titulu u svojim rukama jer je juriš na njega predvodio čovjek koji zna koliko vrijedi Sandow. Vidjeli smo bitku u kojoj je iskustvo pokazalo da vrijedi medalje ma koliko godina brojalo. Dexter je svoju Olympiju uzeo 2008. a sada nam je sedam godina nakon toga ponovno pokazao zašto!
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO