Košarica Narudžba

30 ČUDNIH Bodybuilding činjenica...

04.02.2021
Luka Kuhar
Ovoga puta imamo nešto malo drugačije za sve vas. Zanimljive bilderske činjenice o profesionalcima, njihovim zgodama/nezgodama, ali i manje poznatim događajima u sportu...

Da ne ispadne kako svi videi na ovom kanalu traju sto godina dok pričaju o bilderskoj povijesti, složili smo za vas jedan od priloga u kojima na brzinski način prolazimo kroz povelik broj informacija.

1. Ima li među bilderima netko stvarno visok?
2. Što znači biti stvarno nizak u svijetu mišića?
3. Ima li netko da je u ovom sportu zaradio solidan novac?
4. Tko je ultimativni genetičar?
5. Kako misliš da nema muškarac najviše Olympia titula?

Da, kao što vidite, u bodybuildingu ima puno toga interesantnog i van samih raspleta profesionalnih natjecanja. Jeste li tako znali da je ovaj sport svojevremeno uživao status državnog neprijatelja? Ok, možda ne točno tim riječima, no biti bodybuilder - iako nikada nije lagano - znalo je biti opasno po...zatvor?

Bilo je to u bivšem sovjetskom savezu gdje su nadobudni bodybuilderi morali pribjegavati nevjerojatnim razinama kreativnosti kako bi se uopće probijali do underground teretana ili održali neko natjecanje pokazivanja mišića.

Doista, što mišići i bildanje imaju s narodnom agendom? Takvo "zločesto" pitanje dovelo je do nezgodnog statusa bodybuildinga koji je kao takav zapravo i dugo potrajao.

A ta Mr. Olympia, to najveće natjecanje, natjecanje svih natjecanje u bodybuildingu sigurno vuče inspiraciju od likova Zeusa ili Aresa, zar ne? Pa možda, ali samo ako to čini pivo po kojem je ona zapravo nazvana. Tako nam govori bilderska legenda preko kojoj su Joe Weider i Larry Scott ime vrhovnom bilderskom odmjeravanju dali po najmanje bilderskom napitku.

Od najvećih prvaka do potpunih bizarnosti...

To su natjecanje u bilderskoj konkurenciji osvajali Lee Haney i Ronnie Coleman. Apsolutne legende ovog sporta imaju po osam Sandow trofeja svaki, pa se naširoko smatraju najboljim što je bodybuilding imao za ponuditi, ali vjerojatno je ipak Ronnie Coleman najveći bilderski prvak uopće.

Ima tu još toliko toga. Pregršt činjenica i zanimljivih sitnica koje možda niste znali jer niste imali gdje čuti. Upravo je zato ovaj video tu za vas.

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO