Košarica Narudžba

Čudo zvano Dexter

09.11.2016
Luka Kuhar
Dokle ću više pisati o Dexteru pitam se svaki puta kada se bezvremenska legenda pojavi na pozornici. Nemojte me krivo shvatiti, Jacksonov sam fan,

 ali me još uvijek iznenadi činjenica koliko njegova figura i dalje relevantno djeluje u željeznom sportu. Tim više, osvaja i prvo natjecanje Olympia Europe izdanja.

1. Dexter Jackson

Naručite li ovaj nož, oštrica će rezati više od dva desetljeća i neće otupjeti, dapače, onda kada pomislite da ga trebate zamijeniti boljim nožem, odjednom će početi bolje rezati. Nabavite li druge noževe, teško da će mu moći konkurirati. Iskreno, da čujem ovakvu reklamu na televiziji pripisao bi je glupavom marketingu i još glupljem kupcu koji ga popuši, ali baš bi njome mogli opisati Dextera Jacksona, simbolično zvanog - oštrica. Njegov je nevjerojatan životni put blizu 30 profesionalnih IFBB pobjeda što se čini toliko nevjerojatnom brojkom da se jednostavno morate zapitati je li ovaj čovjek u stvari vampir ili vanzemaljac. Rekord za najviše pobjeda u IFBB Pro ligi teško da će netko skoro preuzeti od Jacksona koji je usput budi rečeno, osigurao i najviše Arnolda, sve moguće Olympije (Mr.O, Masters O, Europe O.). Ukratko, što god se dalo osvojiti, Dexter si je, kako bi narod rekao, "piknul". Pisat ćemo o njemu jedan duži tekst, jer zaista zaslužuje knjigu, a ne samo zaseban članak. Ovdje na Europe Olympiji porazio je dobro znanu ekipu i zaradio još malo novaca za trošenje u zasluženoj off sezoni. Djelovao je malo umorno, ali nije da ne možemo razumjeti zašto. Iako debelo u četrdesetima, danas je među onima koji se najviše natječu kroz čitavu godinu. Neka to bude lekcija mlađima.

2. Shawn Rhoden

Ni Shawn nije junior, baš kao što to nikako nije Dexter. Osim toga, ovaj bilderski duo dijeli važnu vrlinu svakog natjecatelja - estetiku. Rhodenove linije melem su za oči fanova koji tvrde da je današnji profesionalni bodybuilding zabrazdio u neke nepoznate dubine. Moderni Flex Wheeler, zbog čega i dolazi nadimak - Flexatron, ove je godine bio drugi najbolji čovjek bodybuildinga, no nedostajala je ona neizvjesnost pri proglašenju. Na što mislim? Pa nitko nije baš vjerovao da će Rhodenovo ime biti prozvano kao ono idućeg Olympia šampiona. Srebro na sestrinskom natjecanju u Europi osvojio je sada kontra Dextera Jacksona koji mu je tako vratio uslugu iz Vegasa. Gledate li Rhodena sve je zapravo tu. Teško je izdvojiti nešto i prikazati kao katastrofalnu manu, a opet, sve to što je tu, zapravo je u nedovoljnim omjerima. Da kažem onako "bukvalno"- Pored Phila nema ruke, pored Dextera leđa, a  sve mu se češće dogodi da forma ode u nekom smjeru kojeg njegov kalibar ne bi trebao poznavati. Kada je Rhoden u pravom izdanju, stavlja ga se u rang Mr.Olympia osvajača, međutim čim malo zakaže, otpada niz ljestvicu jednako lagano.

3. William Bonac

Kakva luda godina za Bonaca. Vjerujem da mu je netko došao na početku godine i ponudio za jedno mjesto lošije plasmane od onih što je zaradio - i dalje bi potpisao. Nitko se nije mogao nadati da će ovako dobro proći na Olympiji i nakon nje. Priča se da je imao obiteljskih problema, osobito u ljubavnoj sferi što ga je posebno motiviralo da sve odradi kako treba. Ako se nekoj dami trebao dokazati, teško da je moglo bolje. Čovjek kojega se uvijek spominjalo kao kvalitetnog, ali kobno niskog i "prepunjenog" mišićima, održao je lekciju konkurenciji tijekom niza jesenskih natjecanja. Ne samo da je preradio neke mane svoje figure i doveo se u bolju formu, Bonac je sveukupno djelovao impresivnije no ikada.prije. Zamor nakon duge sezone također se mogao vidjeti na njegovoj figuri, ali gledajući ga pored Dextera gotovo je nevjerojatno koliko mu Bonac dobro parira, a o Dexteru znate kakva je klasa.

Vrijedi spomenuti: Lionel Beyeke

 Ako sam nekoga volio sprdati, to je ovaj natjecatelj. Da crtate bodybuildera koji je ujedno freak i esteta, vjerujem da bi mnogi nacrtali ovakve konture. Suluda figura, jedna od rijetkih uopće koje se mogu pohvaliti Heath-style 3D efektom, redovito bi se pokazivala u formama koje ne mogu zadovoljiti standarde niže rangiranih amaterskih natjecanja. Prema Beyekeu, Cedric je bio konstantno u formi, a to poznavateljima branše dovoljno govori. Ipak, sada se stvar popravlja i nastavi li ovim tempom, Beyeke je uskoro top 3 na ovim natjecanjima!

 Do Čitanja,
Luka Kuhar

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO