Košarica Narudžba

NATJECATELJI NA ARNOLDU 2018. – DIO 2

13.01.2018
Luka Kuhar
Nastavljamo ono što smo započeli u prethodnom članku. Ostalo nam je još sedam natjecatelja koje ćemo predstaviti u ovome tekstu.

 1. Paul Poloczek

 
Kako se samo Polloczek odlučio vatreno krstiti! Natjecatelj koji me lijepim linijama i dobrom formom oduševio, prije nekog vremena na državnom prvenstvu Njemačke, sada će stati sa nešto manje svojih zemljaka na pozornicu, a znatno više opasniji konkurenata. Ovdje mu je šansa za zlato skoro nevidljiva, a u njega bi mogli uperiti prst onda kada bi tražili favorita za zadnje mjesto. Međutim, to tako uopće ne mora biti. Amateri koji obećavaju skloni su gdjekad brzo se pretvoriti u bildere koji oduševljavaju, a ukoliko je Paul napravio sve potrebne modifikacije na dobroj figuri, mogao bi se zavući negdje u ugodnu sredinu. Takav bi plasman za ovaj line-up bio fantastičan.
 
2. Luis Rodriguez
 
O Luisu ne želim pričati puno, samo ću predložiti svima da guglate ovog natjecatelja te, za one koji su pratili, prisjetite se njegovih prošlogodišnjih linija, posebice izdanja iz New Yorka. Bio je četvrtoplasiran, ali mnogo ga je komentatora imalo na boljoj poziciji, što nije teško za razumjeti kada ga malo bolje pogledate. Mase mu ne nedostaje, a lijep oblik kao njegov teško da se može kupiti. Trebao bi poraditi na pozingu i prepraviti formu; pogotovo u kontekstu ovako jakog natjecanja, ali bit će mi drago vidjeti ga te zaista vjerujem u mogućnost dobrog plasmana, iako to neću okarakterizirati kao siguran razvoj događaja.

3. Fred Smalls
 
Dobar, ako ne i odličan pozer, ali realno osrednji bilder. Ova konkurencija bit će vrlo zahtjevna za njegove mogućnosti i dosad viđena izdanja, ali ne treba podcijeniti osobu koja je poprilična napakirati popriličnu masu te ju zatim vješto prezentirati. Linije, pogotovo u predjelu trbuha, zaista mogu izgledati bolje, ali lakše je reći nego prevariti. Stoga mislim da će, u granicama svojih mogućnosti, Fred odraditi dobar posao, ali visok plasman smatrati ću iznenađenjem, naravno, ugodnim ako se dogodi – no teško da ću ga očekivati.
 
4. Shawn Rhoden
 
Da Flexatron nije onako kraljevski usrao stvar na Olympiji, ovdje bih ga, bez puno ustručavanja, proglasio favoritom. Naša je stvarnost ipak nešto drugačija od toga, točnije, Rhoden „nije isporučio“ kvalitetu u Vegasu. Ovo mu je prilika za iskupljenje i glancanje svog dobrog imena popraćenog još boljim linijama. Znamo koliko opasan može biti onda kada je stvarno spreman, to mu svjedoče visoki Olympija plasmani (sve do srebra) te brojne profesionalne titule. Pa opet, eto, imali smo i tu neslavnu čast upoznati ga i u prilično osrednjim dolascima na pozornicu. Top tri može biti bez problema, a uz puno kredita i dobre vjere, fanovi mu se mogu nadati i možebitnoj pobjedi.
 
5. Hidetada Yamagishi
 
Gle tko se vratio u open kategoriju i, moram priznati, izmamio mi osmijeh na lice. Uvijek sam strašno cijenio i respektirao Hidetadu upravo zbog spremnosti na borbu s njegovim osjetno višim kolegama bilderima, kao i na još vrijedniju sposobnost da izbori dobar plasman. Ipak, ni sva sila osobnih preferencija u tom smislu ne smije umanjiti činjenice. U zadnje vrijeme nije to onaj fantastični Hide koji neobzirno o kategoriji dobro prolazi. Vrhunski pozing ostao je tu, kao i prepoznatljive linije, ali uvelike je isparila svježina iz muskulature, dok su „lelujanja“ u formi postala sve očitija. Nadam se da Hide može još jednom stisnuti onako kako zna; ne sumnjam da će probati, a teško je uopće i reći što će uspjeti izboriti.

6. Roelly Winklaar
 
Stiže monstrum. Pravi pravcati freak modernog bodybuildinga mogao bi iznenaditi na pozornici u Ohiu. U zadnje vrijeme nam je pokazao svoje sposobnosti pronalaska dobre formule za još bolje izdanje i uopće ne sumnjam da može konkurirati za najviše plasmane. Čudovišnost njegovih proporcija nemoguće je zaobići jer, kada ga gledate preko streama, izgleda kao da ste pogrešno namjestili rezoluciju. I oku i računalu treba vremena da se navikne na ovakvog bildera. Nažalost po njega, nije bez očitih mana. Forma i detalji pokazali su se kao njegovi česti protivnici, a nespretni pozing dugo se trudio poboljšati. Ako Winklaar ne pobrka lončiće, mogao bi ih mnogima polupati.

7. Dennis Wolf
 
Vraća se svima omiljeni "Nijemac". The Big Bad Wolf, nekadašnji osvajač ovog natjecanja, brončani ljubimac publike na Olympiji i zaista, zaista simpatičan lik, bacio je rukavicu među žestoku konkurenciju. Dugo je izbivao, a neko vrijeme se postavljalo i pitanje hoće li ikada ponovno kročiti nogom na profesionalnu pozornicu u svojstvu natjecatelja. Morao je na operaciju, pa i na neizbježnu rehabilitaciju i bez okolišanja možemo kazati da situacija tada nije izgledala odviše ohrabrujuće. Ne znam za vas, ali ja sam jedan od onih koji će željno čekati da u trenutku njegovog izlaska na pozornicu ponovno čujemo zavijanje vuka. Pa iako ne očekujem vrhunsku poziciju, siguran sam da Dennis neće doći u Columbus bez da da što od sebe dati može.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO