Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

ODRŽAN ZAGREB OPEN 2017

Bodybuilding i fitness | 07. Listopad 2017. 4 minuta

Bilo je zanimljivo na Velesajmu. Jesensko natjecanje smješteno u hrvatskoj metropoli nije razočaralo gledatelje, a mislim i da su okupljeni natjecatelji mogli biti zadovoljni razvojem događanja.

 Proveli smo tamo čitav dan od nove kategorije dječjeg fitnessa do onih malo ozbiljnijih. Popratili smo veći dio natjecateljskog dana jer kao što mnogi iz naše branše znaju, kada dođete na bodybuilding natjecanje, rijetko stignete samo sjediti i gledati. Nakon nešto bojanja i snalaženja po dnevnom redu, uživali smo u pravoj pravcatoj natjecateljskoj poslastici.

Proteka Team posebno je obradovala vijest da je u physique kategoriji naš mladi Filip Dropulić apsolutni pobjednik. Suprotstavili su mu se mladi, a i oni stariji; međutim, izašao je na vrhu. Za njega je ovo bilo kratko probavanje forme prije nastavka sezone, a vjerujem i da ga nećemo mnogo gledati u physique gaćama.

Slovačko-hrvatski duel u bikiniju, sjajna Antonija u body fitnessu i dvije impresivne dame u physiqueu dokaz su da ženskoj strani sporta itekako ide dobro te da će svatko zaineresiran za vrhunske sportašice na ovakvim natjecanjima dobro provesti vrijeme. Bikini cure na vrlo su respektabilnoj razini, u physiqueu ne fali mišića, a body fitness nudi unikatan spoj prethodno navedenih kategorija.

U bodybuildingu junior Sven Agić potvrdio je kvalitetu i ovjenčao se zlatnom medaljom. Ni njemu ovo nije bila zadnja postaja – nastavit će punom parom u ostatak jesenske sezone, a kako stvari sada stoje, biti će opasan gdje god se pojavi. Visok i mišićav uz sve bolju formu, ima predispozicije za uspješnu karijeru.

Seniorski bodybuilding malo me natjerao da se zapitam u kojoj smo godini jer na prvom i drugom mjestu stoje Danijel Miklečić i Nikola Demo. Pratite li ovaj sport nešto duže od godinu-dvije, na ova ste imena itekako navikli. Moram reći da je tomu tako s dobrim razlogom. Danijel i Nikola nisu najkrupniji bilderi koje možete sresti, ali kvalitetno razvijenim figurama osigurali su si pozamašnu kolekciju medalja i pehara. Netom prije izlaska na binu, Mikla mi je dobacio „Ne znam kak bu bilo, mislim da sam najlakši“ – i eto, čini se da je najlakši bio najteži za pobijediti.

Classic me impresionirao u obje kategorije. Besmrtni Robert Horvat ponovno grabi medalje i bez obzira na to koliko mu konkurencija ima godina, mišića ili kvalitete, on joj se još uvijek izvrsno suprotstavlja. Mario Bošnjak uzeo je prvo mjesto u niskom classicu. Takav plasman osigurao si je „kameno“ tvrdom formom, gustim mišićima i figurom pored koje bi se malo tko želio naći. Stvarno dobar nastup, bilo mi je drago vidjeti da netko nov može tako pozitivno iznenaditi.

U visokom classicu gužva na vrhu. Treće mjesto pripada Ivanu Valetiću, poznatom po zreloj muskulaturi i oštroj formi koja ga je i ovog puta vodila do medalje. Gluteusi i zadnja loža u posebnoj su ligi. Korak ispred njega pronašao se Marijan Mesec vrativši se u natjecateljske vode u top izdanju. Suh, tvrd, detaljan. Ne sjećam se kada sam ga vidio takvog. I prije ovog vikenda načuo sam da bi mogao biti dobar, a čim je stigao na pozornicu potvrdio je glasine i dokazao da se radi o stvarno, stvarno dobrom natjecatelju.

Domagoj Jakovac apsolutni je pobjednik classic kategorija i to nakon što je uspio biti bolji od navedenog dvojca, što nikako nije bio lak zadatak. Sklad, simetrija, estetika i vrhunski pozing postavili su ga kao predvodnika čopora koji se u toj ulozi dobro snašao i priveo natjecanje kraju profesionalno i elegantno. Od prvog do zadnjeg trenutka, Jakovac se ophodio i doimao kao netko tko je ovdje došao po super rezultat.

Za kraj, moram pohvaliti organizaciju jer je sve teklo brzo i „bezbolno“ te nisam čuo da je bilo bilo kakvih uzrujavanja oko rezultata. Drago mi je što sam uz mnoge od vas mogao sjediti u publici i s veseljem pratiti stvarno dobro natjecanje i još bolje natjecatelje. Neka se ponovi i iduće godine.

 (Galeriju natjecanja možete vidjeti na facebook stranici Muscle Media By Luka Kuhar)
 

Do Čitanja,
Luka Kuhar

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Teething Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni