Košarica Narudžba

PHIL HEATH - TROFEJIMA protiv HEJTERA

09.05.2020
Luka Kuhar
Novi video iz našeg serijala o legendama bodybuildinga. Šampion "novog kova" - Phil Heath. Voljeli su ga mrziti, a on je obožavao pobjeđivati!

Dokumentarac koji obrađuje Phila Heatha mora se pozabaviti jednom od impresivnijih karijera u modernom bodybuildingu. Jer baš je takvu imao ovaj natjecatelj u kojemu se tražilo ispunjenje određenih ideala koje su šampioni prije njega prestali dostizati. 

Bili su to Ronnie Coleman i Jay Cutler čija su tijela pogotovo u međusobnim duelima izgledala vrlo krupno i obilovala mišićima, ali sve to nauštrb onih toliko željenih proporcija i sklada, o čemu se u bodybuildingu zna mnogo pričati.

Možda je tu Phil Heath trebao biti svojevrsno utjelovljenje figure između Flexa Wheelera i Kevina Levronea, samo s nešto više mišića naglašenih na taj njemu svojstven 3D način. Što god da je na kraju bio, rezultiralo je osvajanjem čak sedam Mr. Olympia titula. Ako gledamo Flexa i Kevina, ovdje govorimo o broju kojeg taj dvojac može samo sanjati. Kevin se čak i pronašao na bini pored Phila. Kada se još stvarala ta "sedmica".

Time je izjednačio bilderskog miljenika iz daleke Austrije, Arnolda Schwarzeneggera. Svojevremeno je zajedno s Dexterom Jackson predstavljan bodybuildingu kao savršen spoj modernosti i stare klase, a gdje je Dexteru štafeta "ispala" već 2009., u Philove ruke stiže te tamo na sigurnom biva od 2011. do 2017. godine.

Najveća legenda desetljeća...

Bio je prvi šampion u vremenima vrlo razvijenih društvenih mreža. Prvi za kojeg nismo mogli reći da je platformirani projekt bodybuilding časopisa i Weiderove družine. S kritikama se morao nositi bez štita i filtera, pa je to nekada činio nespretno ili onako kako ne priliči jednom šampionu.

No van svega toga, Phil Heath najveće je ime prošlog bilderskog desetljeća. Za mnoge je druga najbolja figura svih vremena i bilder kojem se bilo tko mogao približiti samo i ako bi on to dozvolio. Drugim riječima, nitko nije mogao pogoditi u "sridu" ako već nije bio siguran da će Phil Heath promašiti metu. A što je sve napravio u svojoj hvale vrijednoj karijeri, pogledajte u ovom video prilogu.

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO