Košarica Narudžba

U SAD-U NOVA KATEGORIJA

19.08.2015
Luka Kuhar
Kako se u našem sportu stalno pojavljuju noviteti postalo je normalno neke od njih pustiti da prohujaju s vihorom u svijet nevažnosti. Ipak, postoje neki koje ne možemo ignorirati. Testirana kategorija jedna je od njih!
Znamo što je glavni adut svakog bodybuilding hejtera. Izvuči će prsti iz džepa, silno zamahnuti prema naprijed i uperiti ga prema prvom krupnijem gospodinu te glasno (ali samo u svojoj glavi) viknuti: STEROIDI! Osjetit će instantno olakšanje i duševnu toplinu pravdajući svoj nerad tuđom zloporabom supstanci. Već je dugo vremena tako. Današnji zakon većega glasi tako da je taj veći sigurno nakemijan kao Plivin ured ze eksperimentalne lijekove.
 
Kada bodybuilder padne na doping kontroli to čak i kod nas postane nacionalna vijest. Dobijemo čitavu rubriku u novinama, pojavimo se imenima i prezimenima na teletekstu, a da smo u ranijim dobima civilizacije zasigurno bi se neki debeljko u togi derao imena palih na gradskom trgu. Dajte još i stup srama negdje i imate sliku fascninacije oko bildera i dopinga.
 
SAD uvodi novu natjecateljsku kategoriju za sve bodybuildere koji žele pristupiti poligrafskom testiranju vezanom uz uporabu nedozvoljenih supstanci. Tako planiraju otvoriti vrata onima koji se žele natjecati kao testirani sportaši u kategoriji skrojenoj za njihove potrebe. 
 
Dežurni dušebrižnik već se sprema napomenuti kako je poligraf lako moguće prevariti, ali realno, svaki doping test može se "zeznuti" na ovaj ili onaj način. Poligraf je tako također nesavršen, ali nudi određen poravnavanje terena za natjecatelje u toj kategoriji. Sumnjam da će se mnogima dati zezati s pokušajem prevare poligrafa. 
 
Nije ovo prva posebna kategorija iz radionice zapadne velesile. Nedavno je prikazana i kategorija za lude s poteškoćama, a već određeno vrijeme postoji i ona za invalide. Tako je rastući cilj bodybuildinga sve jasniji - ponuditi svima njihovo mjesto na pozornici.
 
Za testiranu kategoriju javilo se mnogo zainteresiranih, a uskoro bi trebala debitirati u natjecateljskom svijetu. Tko zna hoće li dugo opstati i može li imati budućnost u bodybuildingu. Znamo samo da je kao inicijativa vrlo zanimljiva i mogla bi otvoriti neka nova vrata bilderskom sportu.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO