Košarica Narudžba

3 VJEŽBE za POČETNIKE #5 - NOGE

22.06.2020
Luka Kuhar
Noge! Nisu uvijek popularne, ali bez njih nema dobre figure. Ljudi često priznaju da im nisu baš omiljena skupina za trening, no s obzirom na ulogu u potrošnji kalorija i izgradnji dobrog tijela - itekako im se valja posvetiti!

Smatramo ih velikom mišićnom skupinom i redovito podnose popriličan, čak najveći teret na treningu. Mnogi od pokreta kojima ih gradimo nisu baš lagani pa nije čudno vidjeti vježbače koji izbjegavaju redoviti rad na mišićima nogu. Zato, doduše, izgledaju kao da im je malo rizično hodati s tako širokim ramenima, a tako sitnim nogicama.

Da se isto ne dogodi i vama pri početku treniranja - pomoći će ovaj video! Naš bodybuilding šampion Antonio Furić izgradio je impresivnu natjecateljsku reputaciju koja dobar dio svojih titula zahvaljuje upravo iznimnom razvoju mišića nogu. Ne morate se baviti natjecateljskim bildanjem da kvalitetan razvoj istih osigurate i sebi! Zato prolazimo tri važna pokreta:

1. Vježba za prednji dio natkoljenice - Ekstenzija
2. Vježba za stražnji dio natkoljenice - Fleksija
3. "Kraljevska vježba" za noge i gluteus - Čučanj

Kako smo u jednoj šali čuli - ma tko još trenira noge kada se one ne vide pri naslanjanju na šank ili izlasku u klub? Međutim, još je gore kada se pored velikih ruku ili širokih ramena nema što vidjeti od tenisica do struka! Nije tako strašno trenirati noge, tim više kada uspijete precizno odraditi sve zadane pokrete.

Antonio se pobrinuo objasniti vam upravo to! A nakon treniranja nogu, važno ih je odmoriti dovoljno i opskrbiti tijelo nužnim nutrijentima za oporavak. To je najbolji put do napretka i sigurna staza za sve one koji žele popraviti izgled ili mogućnosti vlastite figure!

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO