Košarica Narudžba

Izgradi IMPRESIVNE TRBUŠNJAKE - Furini savjeti

09.04.2021
Luka Kuhar
Imati lijep trbuh san je mnogih vježbača. Poznat pod nadimkom - "pločice" - taj ukras figre dobiva se pravilnim treningom i dobrom prehranom, a par savjeta o izgradnji daje vam naš Antonio Furić...

a) Težina 

- iako možda ne padne svima odmah na pamet, i trbušnjaci mogu podizati dodatnu težinu. Bilo da uzmete ploču tijekom izvedbe trbušnjaka, namjestite utege na sajli ili sjednete na spravu osmišljenu za trbušne mišiće, dodatno  opterećenje moze pomoci. Iako ni trbušnjaci bez dodatnog tereta nisu besmisleni.

b) Ne udarajte bradom u koljena

- opseg pokreta za trbušnjake - one vidljive mišiće, ne treba biti naročito dug i zapravo se radi o podizanju grudi i brade prema stropu, a ne koljenima. Takvo "klackanje" nije nužno najbolji izbor za vaše trbušnjake, može dovesti do treskanja i zamora prije nego sjajnog seta mišića.

 c) Noge su važne

- podizanje nogu na spravi ili podu sjajan je način za stimulaciju mišića trbuha iako često zanemaren. Ravnomjerno zategnuti i razviti trbuh najbolje je moguće kada ga pogađamo iz oba smjera.

d) Bočni trbušni "rastu u širinu"

-  Imati lijepe trbušnjake u smislu nekog 6 packa ne dolazi okretima u stranu i sličnim kretnjama, ako želite taj izgled i specifično se truditi razviti svoje "pločice", ovi bi vas pokreti mogli malo proširiti u struku a ne nužno pomoći u tom cilju.

e) Trbuh pomaže svakoj vježbi

- bitno ga je raditi jer u većini pokreta pomaže držanju tijela i pravilnom izvođenju pa to samo po sebi kaže da dobro osnažen trbuh automatski znači i spremnije tijelo za svaki drugi trening. Ne treba ga se izostaviti iz tjedne rutine, ne preporučamo ga baš svaki dan stalno, ali 2 do 3 puta sigurno mu se ispravno posvetiti.

 
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO