Košarica Narudžba

KAKO se radi BICEPS PREGIB - Furina škola bildanja #4

21.07.2021
Proteka
Ah taj biceps! Omiljeni mišić mnogih vježbača - od početnika i rekreativaca do iskusnih i natjecateljski aktivnih. Iako površinom nije među većim mišićima, smatramo ga itekako bitnim za bodybuilding...a možda i estetski dojam u večernjem izlasku

Ipak, trenirati biceps nije samo tako! Osnovna i često viđena vježba upravo je biceps pregib koji se gotovo religiozno izvodi u svakoj teretani bilo koji dan u tjednu. Gore, dolje. Nema baš puno komplikacija. Međutim, kao što dobro znate, samo zato što je nešto jednostavno, ne znači da je nužno i lagano!

1. Pokret može biti kratak
2. Uteg može biti neprimjerene težine
3. Držanje može biti neispravno
4. Tempo izvedbe može biti opasan
5. Ostatak tijela može biti previše uključen

Mnogima je drago vidjeti svoj dobro "upumpani" biceps u ogledalu omiljene teretane ili doma. Znak je to da mišić ipak nešto radi, no nije garancija ispravnog treninga i optimalnog učinka istog. Upravo zato snimili smo i ovaj video u kojem objašnjavamo kako bi pokret pregiba trebao izgledati, što se sve može napraviti kada ne ide i gdje se događaju greške koje moramo ispraviti - ili još bolje - zaustaviti njihovu pojavu.

Naš Antonio Furić, proslavljeni bodybuilding prvak, odličan je mentor za ovakav serijal jer se njegovo iskustvo kroz desetljeća prilično isplati poslušati. Možete samo zamisliti koliko je ponavljanja ove vježbe odradio kroz karijeru i zato je spreman svoje savjete dati drugima.

Naravno, nakon ove vježbe, kao i čitavog treninga, oporavak je nužna stavka koja garantira da trening ne bude usamljena komponenta napretka. Whey protein pomaže graditi izmorene i aktivirane mišiće, a oni će zbog toga uz dovoljno odmora izgledati sve bolje!

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO