Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €
BESPLATNA DOSTAVA do 1.7. za SVE narudžbe koje idu na BOX NOW paketomat!

KAKO se radi HAMMER PREGIB za BICEPS

Trening | 14. Ožujak 2022. 5 minuta

Koliko god staža u teretani imali, ovu ste vježbu vidjeli! Hammer pregib za biceps u pravilnoj izvedbi pogledajte baš ovdje!

 

Sjajna vježba za biceps

Hammer pregib smatra se jednom od osnovnih vježbi za razvoj mišića nadlaktice, bicepsa. Taj opjevani, razvijeni, biceps svima je vrlo poželjan kada govorimo o planiranom izgledu figure na kojeg utječemo treningom. Sam pokret nije kompliciran, no zbog angažmana podlaktice često se može odraditi bez imalo koncentracije na nadlakticu kao takvu već šaka i podlaktica sami podnesu veliku većinu tenzije hammer pokreta.

Sjajna je vijest da za izvedbu ove vježbe stvarno ne trebate mnogo. Većina ljudi koje zanima trening ima par bučica ili sličnih utega u kući, a imate li mjesta za uspravno stajanje - imate i mjesto za izvedbu hammer pregiba. Odrađujete li vježbu tako ili u teretani, naš trofejni Antonio Furić, bodybuilding prvak i čovjek s više od dvadeset godina iskustva u aktivnom vježbanju, objašnjava osnovni pokret i sve potankosti koje valja upamtiti.

Pozorno poslušajte upute iskusnog Furića koji će s vama u video prilogu proći sve, od čestih grešaka do pravilne izvedbe.

Na što obratiti pažnju:

1. Težina ne smije biti pretjerana jer samim time dovodi do narušavanja tehnike izvedbe. Povrede su ovdje lako moguće

2. Ruke su nam jako važne, bez obzira radite li vježbu na sajli, bučicom ili slično, nema pomicanja naokolo, nekontroliranog dizanja ili spuštanja

3. Tempo vježbe uvijek je umjeren. Bez obzira na to kojom težinom baratate, nadlaktica radi samo ako je tijelo mirno i kontrolirano kroz pokret.

4. Stisak mora biti čvrst, ali pripazite da čitav pokret ne odrađujete iz šake. Ako morate stiskati uteg kao da vam život ovisi o tome samo kako bi ga podigli - prevelika je težina u pitanju

5. Pravilno disanje važno je za optimalnu izvedbu pokreta! Ne zadržavajte dah potpuno i predugo već vlastito disanje prilagodite tempu izvedbe.

Naglašavamo, radi se o odličnoj i često viđenoj vježbi za biceps koja vam može pomoći pri napretku glede razvoja figure, ali važno je sve skupa odraditi pravilno, bez forsiranja, ega i varanja na velikom broju ponavljanja.

Naravno, nakon treninga bicepsa potreban je i adekvatan oporavak jer smo samo tako sigurni da će naše vježbanje uistinu biti honorirano vrijednim i vrlo važnim nutrijentima za oporavljanje!

Hvala na čitanju i gledanju,

Team Proteka

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni