Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

KAKO se radi na CROSS MAŠINI za PRSA - Furina Škola

Trening | 06. Travanj 2022. 5 minuta

Na cross mašini, kaže Antonio, može se raditi svašta. Svaka mišićna skupina zapravo, a ovoga je puta odabrao prsa!

Sjajna vježba za prsa

Cross mašina i sajle kao takve bile su prava revolucija za mnoge vježbače. Siguran pokret, kontrolirana izvedba, a i dalje velike težine koje kroz sustav kolotura i sajli prenosimo vlastitim mišićma s točke A do točke B. Nije komplicirano, nije ni lako, ali vrlo dobro za početnike, a u rukama pravog znalca, čak i odlično. 

Sjajna je vijest da za izvedbu ove vježbe ne morate potražiti najveći mogući fitness centar. Većina teretama koje zanima trening utezima ima cross mašinu na kojoj se ova vježba može raditi. Takvi uvjeti dovoljni su za početak. Odrađujete li vježbu  u teretani, naš trofejni Antonio Furić, bodybuilding prvak i čovjek s više od dvadeset godina iskustva u aktivnom vježbanju, objašnjava osnovni pokret i sve potankosti koje valja upamtiti.

Pozorno poslušajte upute iskusnog Furića koji će s vama u video prilogu proći sve, od čestih grešaka do pravilne izvedbe.

Na što obratiti pažnju:

1. Težina ne smije biti pretjerana jer samim time dovodi do narušavanja tehnike izvedbe. Povrede su ovdje lako moguće

2. Ruke su nam jako važne, moraju biti stabilne, bez savijanja i pomicanja naokolo. Kroz pokret služe kao stabilizator tijela.

3. Tempo vježbe uvijek je umjeren. Bez obzira na to kojom težinom baratate. Sajle su udaljene od vas i nagli trzaji ugrožavaju ravnotežu.

4. Stisak mora biti čvrst kako bi osigurali položaj ručke u šaci. Pokret se izvodi kontrolirano, bez ubrzavanja ili usporavanja kroz pomak kao takav.

5. Pravilno disanje važno je za optimalnu izvedbu pokreta! Ne zadržavajte dah potpuno i predugo već vlastito disanje prilagodite tempu izvedbe.

Naglašavamo, radi se o odličnoj i baš često viđenoj vježbi za prsa koja vam može pomoći pri napretku glede razvoja figure, ali važno je sve skupa odraditi pravilno, bez forsiranja, ega i varanja na velikom broju ponavljanja.

Naravno, nakon treninga prsa potreban je i adekvatan oporavak jer smo samo tako sigurni da će naše vježbanje uistinu biti honorirano vrijednim i vrlo važnim nutrijentima za oporavljanje!

Hvala na čitanju i gledanju,

Team Proteka

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni