Košarica Narudžba

Povratak Treningu - Antonio Furić

23.02.2021
Luka Kuhar
Hrvatska ponovno može u teretane, a mi smo odmah skoknuli do Furine! On je, kao i mnogi bodybuilderi, jedva dočekao povratak vježbača i treninga, a zatim dao neke svoje savjete....

Povratak treningu u teretani nije uvijek jednostavan i lagan. Dapače, često znamo ostati zaprepašteni sporim tempom dolaska na prijašnje težine i rezultate.  S obzirom da su teretane odnedavno ponovo otvorene, naš Antonio Furić dao je par savjeta o vraćanju treninzima.

1. Trenirajte glavom, ne srcem! Znamo, veselite se i drago vam je što ponovno možete među sprave i utege. Iako je to zaista sjajno, to ne znači da odmah krećemo punim gasom i bez zadrške. Ne samo da nas vjerojatno čeka duga i bolna upala, nego je sasvim moguće zaraditi i nezgodnu povredu. A što je gore od sporog povratka? Povratak s povredom!

2. Red i disciplina! Trening u životu ne smije biti uljez. Mnogo nas je period lockdowna obilježilo prigodnim zapuštanjem i nemarom na koji nismo ponosni. Jedeš kada stigneš, neaktivan si, nezainteresiran. Uvesti trening u takav život zaista je odličan potez, ali nužno je i ostale stvari uskladiti s treningom. Želimo li smršaviti i srediti nakupljeni višak, teško će ići ostavimo li sve loše navike na dnevnom redu, a uvedemo trening da se bori sam protiv svega. Pomozimo mu i u kuhinji!

 

3. Imajte i pratite plan! S obzirom da dolazimo sretni, veseli i poprilično spremni na trening - trenirali bi na sto načina odmah. Najdraže vježbe odmah, pa onda još malo, onda tu i tamo nešto drugo i eto nas kroz neko vrijeme bez stvarne ideje i reda. Trening je gušt, ali ako ne prati plan kojeg se disciplinirano držimo, rezultati ne moraju nužno biti onako dobri kako smo očekivali.

4. Održavanje navike treninga! Taj početni entuzijazam s vremenom možda splasne. Možda se sjetimo da je trening zapravo teška i zahtjevna aktivnost pa krenemo popuštati. Nema ništa loše u realnosti, ali ima u realnom upropaštavanju dobrih navika. Ne moramo odmah stisnuti gas do daske, no polagano i ustrajno održavanje navike treniranja itekako će pomoći!

5. Kardio nije neprijatelj! Znamo, da, ne želite ovo čuti, ali za povratak u formu kardio može igrati presudnu ulogu, a sasvim je sigurno vrlo bitan za sređivanje naslaga koje su mnogi od nas nakupili. Pomaže pri oporavku i podizanju tempa treninga općenito, pa iako ga možda mnogi ne vole, tu je kao dobar izbor u arsenalu za povratak u teretanu!

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO