Košarica Narudžba

Ramena i nožni biceps!

02.02.2017
Antonio Furić
Zanimljiva kombinacija dvije mišićne partije! Probajte i javite kakav je;)

Pozdrav svima dragi naši i dobrodošli u još jedan Protekin video prilog! Naša današnja tema je trening u teretani, točnije, izvedba istog s ciljem razvoja stražnjih mišića natkoljenice i ramenog pojasa. Glavni lik - a tko drugi - Antonio Furić, deseterostruki prvak bodybuildinga na državnoj razini i šampion Europe.

O njemu smo snimili i dokumentarac prilikom osvajanja zlatne medalje u dalekom Alicanteu na tamošnjem amateur Olympia natjecanju. Veteran treninga, majstor planiranja prehrane i poznavatelj kvalitetne suplementacije, Furić je i obožavatelj profesionalnog bodybuildinga. Prati postignuća šampiona kao što su Phil Heath i Ronnie Coleman, ali više od svega uživa u napretku mišića! To se, naravno, ostvaruje kroz ozbiljne treninge u teretani.

Njegov trening pogledajte u video prilogu ispod, a evo što za ramena i zadnju ložu predlaže vama

Plan treninga:

3 serije letenja bučicama (bučice) - 12 ponavljanja
3 serije potiska za ramena (sprava) - 10 ponavljanja
4 serije povlačenja za zadnje rame (sprava) - 8 ponavljanja

3 serije ležeće fleksije (sprava) - 15 ponavljanja
3 serije mrtvog dizanja (ravne noge) - 12 ponavljanja
4 serije leg pressa (noge široko i visoko) - 8 ponavljanja

Antonio predlaže da težinu prilagodite broju ponavljanja tako da vam uvijek ostane za još jedno dodatno, ali ne više od toga! S obzirom da je u pitanju dvadesetak radnih serija nije uputno baratati prevelikim kilažama i tako ugroziti formu izvedbe trenutne ili naredne vježbe.

Dodatne napomene

Odmor između serija neka traje od trideset do sedamdeset sekundi, ovisno o potrebi, umoru i mogućnostima, a između vježbi neka ne bude više od dvije minute, uključujući u to vrijeme i namještanje sprave za izvedbu.

Pripazite na konzumiranje adekvatne količine tekućine prije, tijekom i nakon treninga kako bi vaš učinak u teretani bio optimalan, a zdravlje bez ikakve dodatne ugroze. Često se zaboravi, ali stvarno je važno imati shaker ili bočicu uvijek sa sobom!

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO