Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €
BESPLATNA DOSTAVA do 1.7. za SVE narudžbe koje idu na BOX NOW paketomat!

KAKO se rade TRBUŠNJACI za TRBUH

Trening | 23. Ožujak 2022. 6 minuta

Trbušnjaci su možda prva vježba koju čovjek nauči još u osnovnoj školi, ali - ne uvijek pravilno. Pogledajte kako to objašnjava Fura!

 

Sjajna vježba za trbuh

Ima li što osnovnije od vježbe trbušnjaka? Teško, možda sklekovi, ali sumnjamo da su jednako rašireni. Leći na pod, krevet, klupicu, ma bilo gdje, i kontrolirano se savijati prema naprijed i gore vjerojatno je prvi vježbački pokret kojeg još u školi prolazimo s našim dragim učiteljicama i učiteljima. Doduše, nije sve tako kako smo možda prošli u tim mladim danima, a neke sitnice i važne detalje prolazi naš prezenter - šampion bodybuildinga!

Sjajna je vijest da za izvedbu ove vježbe stvarno ne trebate mnogo. Većina ljudi koje zanima trening ima par bučica ili sličnih utega u kući, a bilo kakva vrsta klupice, stolac ili čak pod, dovoljni su za početak. Odrađujete li vježbu tako ili u teretani, naš trofejni Antonio Furić, bodybuilding prvak i čovjek s više od dvadeset godina iskustva u aktivnom vježbanju, objašnjava osnovni pokret i sve potankosti koje valja upamtiti.

Pozorno poslušajte upute iskusnog Furića koji će s vama u video prilogu proći sve, od čestih grešaka do pravilne izvedbe.

Na što obratiti pažnju:

1. Tijelo se uvijek mora savijati. Težinu možete dodati, ali ako prolazite pokret kao ravna ploha, nije mnogo trbuha uključeno.

2. Ruke su nam jako važne, moraju biti stabilne. Možete ih staviti na prsa ili uz tijelo, ali nemojte njima veslati kako bi si olakšali.

3. Tempo vježbe uvijek je umjeren. Nema utrke s vremenom, nema stotina ponavljanja samo da bi se nekoga, ili sebe, impresioniralo.

4. Koristite i noge ako želite potaknuti donji dio trbuha na rad i oblikovanje, taj pokret također kontrolirajte i izvedite polako.

5. Pravilno disanje važno je za optimalnu izvedbu pokreta! Ne zadržavajte dah potpuno i predugo već vlastito disanje prilagodite tempu izvedbe.

Naglašavamo, radi se o odličnoj i baš često viđenoj vježbi za trbuh koja vam može pomoći pri napretku glede razvoja figure, ali važno je sve skupa odraditi pravilno, bez forsiranja, ega i varanja na velikom broju ponavljanja.

Naravno, nakon treninga trbuha potreban je i adekvatan oporavak jer smo samo tako sigurni da će naše vježbanje uistinu biti honorirano vrijednim i vrlo važnim nutrijentima za oporavljanje!

Hvala na čitanju i gledanju,

Team Proteka

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni