Košarica Narudžba

Ursine trening lekcije

11.02.2016
Team Proteka
Trenirajući velik broj puta uz Stjepana Ursu, uvidio sam jednu stvar vrlo brzo - čovjek se ne štedi! Želim to napomenuti upravo u ovo vrijeme kada si previše nas zna dopustiti osrednji trening i manjak volje za radom u teretani...

1. Ne izbjegavajte osnove

Vrlo jednostavno pravilo kod Stjepana. Ako radite noge, onda je čučanj na dnevnom redu sigurno i bez iznimke. Za velika i razvijena leđa deadlift mora biti uključen u trening, a prsa jednostavno nisu prsa ako nema potiska s klupe. Puno je danas metoda treninga izmišljeno s krivim ciljem u vidu, a to je maksimalno olakšavanje do točke kada nismo više sigurni stimuliramo li mišić ili zapravo više štedimo neko vlastito raspoloženje. Ursa radi posao koji je često fizički vrlo zahtjevan i vremenski mu može oduzeti dobar dio dana ili noći, ali svejedno, kada treba trenirati, prvi je na teškim vježbama!

2. Kardio je važan

Znam da mnogi ne vole kardio i da postoje sasvim opravdane i razvijene metode dovođenja u formu bez korištenja traka za trčanje, stacionarnih bicikala ili ostalih pomagala. O dobrom starom trčanju po nekom nasipu da i ne govorim. Sava je u zadnje vrijeme vidjela manje džogera nego Grčka novaca. Stjepan je uvijek naglašavao da mu kardio pomaže brusiti formu u pripremama i podići opću kondiciju koja je važna svima. Samim time može duže trenirati bez umora i na svojoj najdražoj kardio spravi - stair master - trošiti kalorije.

3. Na treningu nema priče

Sigurno ste pogledali koji video s našim Ursom. Društven tip, komunikativan i zabavan, uvijek spreman dati savjet ili krenuti u zezanciju. Ipak, postoje iznimke i trening je sigurno jedna od njih. U teretani će uvijek pozdravljati ljude, razmijeniti riječ dvije, ali nikada ne zaustavlja treninge da bi s nekim započeo talk show usred vježbanja. Ima dosta ljudi koju u teretanu dođu kako bi se malo zapričali s ekipom, podijelili iskustva i dogodovštine. Koliko sam imao prilike primijetiti, Ursa je tamo da bi dizao utege, a kasnije pehare.

 Do Čitanja,
Luka Kuhar & Stjepan Ursa

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO