Košarica Narudžba

Kako se radi ČUČNAJ NA SPRAVI za NOGE?

01.04.2022
Team Proteka
Odlična vježba za razvoj mišića nogu može se izvoditi na više načina. Pogledajte kako u našem video prilogu!

Sjajna vježba za noge

Čučanj na spravi, često i Hack čučanj ako je sprava takve vrste, izvodi se na više načina oslanjajući se na mišiće nogu kao na glavni pogon za izvođenje pokreta. Od gluteusa, preko lože i kvadricepsa, sve do potpornih djelova sprave, pokret se može izvoditi s velikom kilažom i vrlo sigurno. Nemojte pomisliti da će nužno ista kilaža ići i na čučnju slobodnim utegom, ali želite li na oprezniji način iskušati granice snage i mogućnosti, ovo je dobra vježba za to!

Sjajna je vijest da za izvedbu ove vježbe možete otići u bilo koji fitness centar. Trudimo se pokazivati pokrete za koje ne treba teretana opremljena egzotičnim spravama pa je tako i ova jedna od tipičnijih u skoro svakom gymu. Odrađujete li vježbu u teretani, naš trofejni Antonio Furić, bodybuilding prvak i čovjek s više od dvadeset godina iskustva u aktivnom vježbanju, objašnjava osnovni pokret i sve potankosti koje valja upamtiti.

Pozorno poslušajte upute iskusnog Furića koji će s vama u video prilogu proći sve, od čestih grešaka do pravilne izvedbe.

Na što obratiti pažnju:

1. Težina ne smije biti pretjerana jer samim time dovodi do narušavanja tehnike izvedbe. Ipak, ovdje možete ići jače nego inače.

2. Ruke su nam važne kao moguća pomoć pri zadnjim ponavljanjima zbog odgurivanja nogu, ali inače nemojte da vam mnogo smetaju.

3. Tempo vježbe uvijek je umjeren. Pokret koristi veće težine i mišiće nogu što znači da vam rapidna ponavljanja mogu biti preteška ili izazvati grčeve.

4. Noge držite široko ovisno o mišiću noge kojeg želite više pogoditi i naglasiti pokretom. Naš Fura u video prilogu sve objašnjava.

5. Pravilno disanje važno je za optimalnu izvedbu pokreta! Ne zadržavajte dah potpuno i predugo već vlastito disanje prilagodite tempu izvedbe.

Naglašavamo, radi se o odličnoj i ne baš često viđenoj vježbi za noge koja vam može pomoći pri napretku glede razvoja figure, ali važno je sve skupa odraditi pravilno, bez forsiranja, ega i varanja na velikom broju ponavljanja.

Naravno, nakon treninga nogu potreban je i adekvatan oporavak jer smo samo tako sigurni da će naše vježbanje uistinu biti honorirano vrijednim i vrlo važnim nutrijentima za oporavljanje!

Hvala na čitanju i gledanju,

Team Proteka

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO