Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

KAKO se radi JEDNORUČNO VESLANJE - Furina škola

Trening | 18. Veljača 2022. 4 minuta

Jednoručno veslanje spada u osnovne vježbačke pokrete. Pravilnu izvedbu pogledajte u našem video prilogu.

 

Sjajna vježba za latove

Jednoručno veslanje bučicom skoro pa uvijek netko radi u teretani. Bilo da je naslonjen na stalak za utege, vlastito koljeno ili klupicu, u svim teretanama ova vježba vjerojatno je najčešći suputnik vježbača koji cilja dobro pogoditi latove - mišiće leđa koji im daju onaj prepoznatljivi i toliko željeni V oblik. Doduše, samo zato što se često i revno radi, ne znači da to nužno izgleda pravilno ili pogađa ono što bi kao vježba trebalo.

Sjajna je vijest da za izvedbu ove vježbe stvarno ne trebate mnogo. Većina ljudi koje zanima trening ima par bučica ili sličnih utega u kući, a bilo kakva vrsta klupice, ili bilo kakav oslonac - od stolice do vlastite noge, dovoljni su za početak. Odrađujete li vježbu tako ili u teretani, naš trofejni Antonio Furić, bodybuilding prvak i čovjek s više od dvadeset godina iskustva u aktivnom vježbanju, objašnjava osnovni pokret i sve potankosti koje valja upamtiti.

Pozorno poslušajte upute iskusnog Furića koji će s vama u video prilogu proći sve, od čestih grešaka do pravilne izvedbe.

Na što obratiti pažnju:

1. Težina ne smije biti pretjerana jer samim time dovodi do narušavanja tehnike izvedbe. Povrede su ovdje lako moguće

2. Jednom kada se namjestimo u položaj za veslanje potrebno je ostati stabilan bez pretjeranog mahanja rukama ili rotacije tijela u drastičnom smislu.

3. Tempo vježbe uvijek je umjeren. Bez obzira na to kojom težinom baratate, veslanje se izvodi polako i kontrolirano, sve ostalo je opasno.

4. Stisak mora biti čvrst, a ruka poslužiti kao svojevrsna kuka za uteg kojom ga zatim kontrolirano povlačimo  prema gore. Nikako u stranu ili na prsa.

5. Pravilno disanje važno je za optimalnu izvedbu pokreta! Ne zadržavajte dah potpuno i predugo već vlastito disanje prilagodite tempu izvedbe.

Naglašavamo, radi se o odličnoj i često viđenoj vježbi za leđa koja vam može pomoći pri napretku glede razvoja figure, ali važno je sve skupa odraditi pravilno, bez forsiranja, ega i varanja na velikom broju ponavljanja.

Naravno, nakon treninga leđa potreban je i adekvatan oporavak jer smo samo tako sigurni da će naše vježbanje uistinu biti honorirano vrijednim i vrlo važnim nutrijentima za oporavljanje!

Hvala na čitanju i gledanju,

Team Proteka

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Colic Kids_kapi

16,00 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni