Košarica Narudžba

KAKO se radi VESLANJE (PULLEY) - Furina Škola

16.02.2022
Team Proteka
Kako se radi jedna od najpopularnijih vježbi u teretani - vježbanje na pulley mašini? Pogledaj u našem novom video prilogu!

 

Sjajna vježba za leđa!

Veslanje je jedna od najpopularnijih vježbi u teretani! Mnogi vježbači, bilo početnici ili znatno iskusniji, znaju da ovaj pokret uvelike pomaže razvoj mišića leđa koji su nam itekako potrebni za mnoge fizičke radnje, od uspravnog držanja do podizanja i povlačenja, a dobro dođu i po pitanju izgleda - kada govorimo o dojmu široke figure!

Pulley mašina standardni je dio opreme skoro svake teretane i ne koristi se teško. Dapače postoje razni nastavci kojima se pokret može dodatno modificirati, ali naš trofejni Antonio Furić, bodybuilding prvak i čovjek s više od dvadeset godina iskustva u aktivnom vježbanju, objašnjava osnovni pokret pomoću kojeg je sve ostalo lako nadodati.

Pozorno poslušajte upute iskusnog Furića koji će s vama u video prilogu proći sve, od čestih grešaka do pravilne izvedbe.

Na što obratiti pažnju:

1. Težina ne smije biti pretjerana jer samim time dovodi do narušavanja tehnike izvedbe.

2. Leđa u pravilu ne savijamo i kroz pokreti ih želimo održati u što povoljnijem položaju, bez njihanja i povijanja.

3. Tempo vježbe uvijek je umjeren. Sprava o kojoj govorimo nije ergometar i takvo, ubrzano, baratanje težinom nije baš mudro.

4. Hvat mora biti čvrst, ali ne maksimalno jak jer time previše opterećujemo podlakticu. Nastojimo angažirati mišiće leđa pri povlačenju, ne siliti pokret rukama!

5. Pravilno disanje važno je za optimalnu izvedbu pokreta! Ne zadržavajte dah potpuno i predugo već vlastito disanje prilagodite tempu izvedbe.

Naglašavamo, radi se o odličnoj i često viđenoj vježbi za leđa koja vam može pomoći pri napretku glede razvoja figure, ali važno je sve skupa odraditi pravilno, bez forsiranja, ega i varanja na velikom broju ponavljanja.

Naravno, nakon treninga leđa potreban je i adekvatan oporavak jer smo samo tako sigurni da će naše vježbanje uistinu biti honorirano vrijednim i vrlo važnim nutrijentima za oporavljanje!

Hvala na čitanju i gledanju,
Team Proteka

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO