Besplatna dostava za narudžbe iznad 55 €

KAKO se radi ZOTTMAN PREGIB za BICEPS - Furina Škola

Trening | 22. Travanj 2022. 6 minuta

Naš Antonio nije bio sasvim siguran kako nazvati ovu vježbu, ali dobro je odradio pokret. Svakako pogledajte!

 

Sjajna vježba za biceps

Neobičan pokret za razvoj kompletne ruke nije uvijek redovan gost trening programa rekreativaca, ali svakako koristi. Dizajniran tako da prolazi preko bicepsa do podlaktice, čak i tricepsa (doduše ako se malo krivo radi), Zottmanov pregib morate isprobati ako još niste. Obratite pažnju na Furićeva upozorenja koja su kod ove vježbe ključna. Nije tako tipična, nije za forsiranje, nije za ludiranje po teretani.

Sjajna je vijest da za izvedbu ove vježbe stvarno ne trebate mnogo. Većina ljudi koje zanima trening ima par bučica ili sličnih utega u kući, a bilo kakva vrsta klupice, stolac ili čak pod, dovoljni su za početak. Odrađujete li vježbu tako ili u teretani, naš trofejni Antonio Furić, bodybuilding prvak i čovjek s više od dvadeset godina iskustva u aktivnom vježbanju, objašnjava osnovni pokret i sve potankosti koje valja upamtiti.

Pozorno poslušajte upute iskusnog Furića koji će s vama u video prilogu proći sve, od čestih grešaka do pravilne izvedbe.

Na što obratiti pažnju:

1. Težina ne smije biti pretjerana jer samim time dovodi do narušavanja tehnike izvedbe. Povrede su ovdje stvarno lako moguće

2. Ruke su nam jako važne, moraju biti stabilne, bez savijanja i pomicanja naokolo. Kroz pokret služe kao stabilizator tijela i zglobova.

3. Tempo vježbe uvijek je umjeren. Bez obzira na to kojom težinom baratate, Zottman Curl zbog rotacije ne dozvoljava veliku brzinu zbog mogućnosti gubitka kontrole težine.

4. Stisak mora biti čvrst kako bi osigurali položaj utega u ruci. Rotacija se izvodi kontrolirano, bez ubrzavanja ili usporavanja kroz pokret kao takav.

5. Pravilno disanje važno je za optimalnu izvedbu pokreta! Ne zadržavajte dah potpuno i predugo već vlastito disanje prilagodite tempu izvedbe.

Naglašavamo, radi se o odličnoj i ne baš često viđenoj vježbi za biceps koja vam može pomoći pri napretku glede razvoja figure, ali važno je sve skupa odraditi pravilno, bez forsiranja, ega i varanja na velikom broju ponavljanja.

Naravno, nakon treninga biceps potreban je i adekvatan oporavak jer smo samo tako sigurni da će naše vježbanje uistinu biti honorirano vrijednim i vrlo važnim nutrijentima za oporavljanje!

Hvala na čitanju i gledanju,

Team Proteka

 

Podijeli ovaj članak:


Autor

Luka Kuhar
Glavni urednik portala

Nema komentara

Komentiraj

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se!

Registracija Prijava


Povezani proizvodi

Kollagen 1000ml

29,90 €

100% Creatine Monohydrate 300g

★★★★★

20,00 €

-47%
Nigari Magnezijev klorid 200 g
Nigari Magnezijev klorid 200 g

2,65 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 5,04 €

-36%
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original
Alpenkrauter Emulsie 100 ml Original

8,40 €

Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 13,14 €

Možda će vas zanimati

Prvi saznajte za akcije i prijavite se na naš newsletter

American Express, Master Card, Diners, VISA T-com PayWay

copyright © 2023. Proteka.hr

web shop powered by kanuni