Košarica Narudžba

KAKO se radi ZOTTMAN PREGIB za BICEPS - Furina Škola

22.04.2022
Team Proteka
Naš Antonio nije bio sasvim siguran kako nazvati ovu vježbu, ali dobro je odradio pokret. Svakako pogledajte!

 

Sjajna vježba za biceps

Neobičan pokret za razvoj kompletne ruke nije uvijek redovan gost trening programa rekreativaca, ali svakako koristi. Dizajniran tako da prolazi preko bicepsa do podlaktice, čak i tricepsa (doduše ako se malo krivo radi), Zottmanov pregib morate isprobati ako još niste. Obratite pažnju na Furićeva upozorenja koja su kod ove vježbe ključna. Nije tako tipična, nije za forsiranje, nije za ludiranje po teretani.

Sjajna je vijest da za izvedbu ove vježbe stvarno ne trebate mnogo. Većina ljudi koje zanima trening ima par bučica ili sličnih utega u kući, a bilo kakva vrsta klupice, stolac ili čak pod, dovoljni su za početak. Odrađujete li vježbu tako ili u teretani, naš trofejni Antonio Furić, bodybuilding prvak i čovjek s više od dvadeset godina iskustva u aktivnom vježbanju, objašnjava osnovni pokret i sve potankosti koje valja upamtiti.

Pozorno poslušajte upute iskusnog Furića koji će s vama u video prilogu proći sve, od čestih grešaka do pravilne izvedbe.

Na što obratiti pažnju:

1. Težina ne smije biti pretjerana jer samim time dovodi do narušavanja tehnike izvedbe. Povrede su ovdje stvarno lako moguće

2. Ruke su nam jako važne, moraju biti stabilne, bez savijanja i pomicanja naokolo. Kroz pokret služe kao stabilizator tijela i zglobova.

3. Tempo vježbe uvijek je umjeren. Bez obzira na to kojom težinom baratate, Zottman Curl zbog rotacije ne dozvoljava veliku brzinu zbog mogućnosti gubitka kontrole težine.

4. Stisak mora biti čvrst kako bi osigurali položaj utega u ruci. Rotacija se izvodi kontrolirano, bez ubrzavanja ili usporavanja kroz pokret kao takav.

5. Pravilno disanje važno je za optimalnu izvedbu pokreta! Ne zadržavajte dah potpuno i predugo već vlastito disanje prilagodite tempu izvedbe.

Naglašavamo, radi se o odličnoj i ne baš često viđenoj vježbi za biceps koja vam može pomoći pri napretku glede razvoja figure, ali važno je sve skupa odraditi pravilno, bez forsiranja, ega i varanja na velikom broju ponavljanja.

Naravno, nakon treninga biceps potreban je i adekvatan oporavak jer smo samo tako sigurni da će naše vježbanje uistinu biti honorirano vrijednim i vrlo važnim nutrijentima za oporavljanje!

Hvala na čitanju i gledanju,

Team Proteka

 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO