Košarica Narudžba

Furin trening i pripreme

05.04.2019
Luka Kuhar
Mjesto radnje - Black Jack Gym u Velikoj Gorici. Antonio Furić odrađuje trening ramena i odgovara na naša pitanja o svojim pripremama i karijeri...

Pozdrav dragi naši, evo nas u još jednom video prilogu na Protekinom youtube kanalu. Naša tema ovoga puta nije profesionalni bodybuilding ili Mr.Olympia prvak poput Ronnie Colemana ili Doriana Yatesa već netko na domaćem terenu mnogo poznatiji.

Šampion trenira ramena!

Radi se o našem Antoniju Furiću, iskusnom bodybuilderu koji desetljećima ostvaruje zapažene rezultate u Hrvatskoj, ali i šire. Osim što je osvojio oko deset titula prvaka države može se pohvaliti i naslovom šampiona Europe te zlatom medaljom sa amateur Olympia natjecanja u dalekom Alicanteu o čemu smo snimili i dokumentarac.

Posjetili smo BlackJack gym u kojem su na tapeti bila ramena. Trening koji je imao za zadaću stimulirati, a ne uništiti ramena nakon dugog perioda treninga koji je Furića - sam kaže - i pretrenirao. 

Zadnjih tjedan dana radi mišićnu skupinu po "jedan i pol" puta tjedno nasuprot uobičajenih dva puta tjedno. Antonio se dobro razumije u svijet treninga, sve potankosti pravilne prehrane i manevre vezane uz kvalitetnu suplementaciju pa je zato sigurno valjan tumač signala što mu ih šalje njegovo tijelo.

Naglašava - važno se ispravno oporaviti i biti kritičan prema vlastitoj figuri. On kod sebe uočava pomanjkanje razvoja zadnjeg ramena zbog čega trening počinje pogađanjem upravog tog "komada" figure kroz vrlo polagan pokret na lat mašini. To možete vidjeti odmah na početku video priloga.

S obzirom na viđeno u prilogu, Antonio je sastavio prilagođen trening ramena i za vas koji ga možete izvoditi u periodima gdje već malo sumnjate u to da ste se prenapregnuli te je potrebno nastaviti malo laganije - ali i dalje nastaviti.

Kako izgleda trening?

4 serije povlačenja za zadnje rame (lat mašina) - 12 ponavljanja
4 serije letenja u pretklonu (uz pomoć klupice) - 8 ponavljanja
1 dodana serija istog letenja ( puno manje kg) - 30 ponavljanja 

5 serija stojećeg letenja za ramena - 12 ponavljanja
3 serije potiska za ramena (sprava) - 10 ponavljanja
2 serije ramenog potiska (stojeći, dvoručni uteg) - 10 ponavljanja

Odmori između serija neka ne traju dulje od 50 sekundi

Odmori između svake pojedine vježbe smiju trajati dulje, do 90 sekundi ako ima potrebe - može i kraće naravno.

Obratite pažnju na unos vode prije i kroz trening!

Težine birajte oprezno, s naglaskom na odmak od maksimalnih i onih maksimumu bliskih. Cilj je stimulirati bez pretjeranog zamora.

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO