Košarica Narudžba

3 VJEŽBE za POČETNIKE #4 - RUKE

19.06.2020
Luka Kuhar
Novi video s našim Furom u ulozi instruktora :)! Mišićna skupina na rasporedu zasigurno su svima omiljene - ruke. Mnogi su počeli trenirati upravo zbog važnih pomaka u polju rukava, a zanima li vas kako to postići - pogledajte ovaj video!

Ako nešto mnoge privuče u teretanu onda je to baš trening za razvoj mišića ruku! Biceps i triceps u kombinaciji tvore veliku želju za još većom površinom nadlaktice. Naravno, kako se pozamašan broj ljudi krene baviti bildanjem ruku, pojavi se i ništa manje slučajeva grešaka, rizika od povrede ili jednostavno simpatičnih zabuna.

Naš Antonio Furić, višestruki bodybuilding prvak, u ovom video prilogu objasnio je osnovne pokrete za trening mišića ruku kod kojih prolazi najvažnije naputke oko pravilne izvedbe i mogućih nedoumica glede kilaže. Ruke, bez obzira na centimetražu i dalje smatramo malom mišićnom skupinom pa se ne treba previše "junačiti" u teretani dok ih radimo, a dobro ćemo to učiniti uz vježbe:

1. Koristeći dvoručni uteg/šipku
2. Koristeći sajle na cross mašini ili tornju
3. Koristeći bučice/ kilažu tijela

Ako ste početnik, trening kao takav možda vam još nije ušao u naviku, ali vjerujte, sve postaje lakše uz ove naputke našeg Fure koji se u sportu bodybuildinga uspješno snalazi već više od dvadeset godina. Volja će vam itekako biti nužna, a jednom kada se pobrinete za nju - i ruke dođu na svoje.

Nakon svakog treninga valja pripaziti i na adekvatan oporavak. Odmor i unos potrebnih nutrijenata, među kojima svakako izdvajamo proteine, ključni su da sav rad na treningu postane vidljiviji kroz određeni vremenski period!

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO