Košarica Narudžba

Trening NOGU!

24.01.2017
Antonio Furić
Mnogima najteži trening, ali isto tako i jedan od važnijih! Naravno, pošto su noge velika mišićna skupina zahtjevaju veća opterećenja kako bi ih aktivirali. Pogledajte i probajte...

Pozdrav svima dragi naši i dobrodošli u još jedan Protekin video prilog. Na našem youtube kanalu možete pronaći pregršt kvalitetnog sadržaja vezanog uz polja treninga, posebnosti bilderske prehrane ili svijet kvalitetne suplementacije

Uz to osiguravamo vam i unikatan analitički sadržaj vezan uz profesionalni bodybuilding i važne vijesti koje iz njega prenosimo. Od Mr. Olympia šampiona poput Ronnie Colemana i Phila Heatha, do dokumentarca o glavnom liku ovog videa, Antoniju Furiću, u vremenima osvajanja zlatne medalje amateur Olympije u dalekom Alicanteu.

Baš je on, višestruki prvak države i nositelj titule šampiona Europe, odradio jedan ozbiljan trening nogu u poznatoj teretani kako bi vam svima približio kroz što prolazi bodybuilder u teretani. No, ne brinite, ne morate biti na njegovoj razini, ili se uopće zanimati za natjecanja da bi isprobali ovakvo što.

Njegov kompletan trening možete pronaći u video prilogu ispod, a za vas donosimo preporučenu verziju u narednim redovima. Svi naputci nalaze se u nastavku:

Plan treninga:

Super set! (označeno podcrtavanjem dviju vježbi) - jedna vježba izvodi se odmah nakon druge, bez ikakve pauze između

4 serije ekstenzije za kvadriceps (sprava) - 12 ponavljanja
4 serije čučnja (šipka ili smith mašina) - 10 ponavljanja

2 serije jednonožnog leg pressa (polako!) - 30 ponavljanja 
 - izvodi se 30 ponavljanja svakom nogom.

4 serije sjedeće fleksije za zadnju ložu - 15 ponavljanja
4 serije dvonožni leg press (stopala usko) - 8 ponavljanja

2 serije stojeće fleksije (sprava, umjereni tempo) - 25 ponavljanja
 - izvodi se 25 ponavljanja svakom nogom.

Antonio predlaže da težinu prilagodite broju ponavljanja tako da vam uvijek ostane energije za još nekoliko dodatnih ponavljanja! S obzirom da je u pitanju nekoliko uzastopnih serija bez imalo odmora nije uputno baratati prevelikim kilažama i tako ugroziti formu izvedbe trenutne ili naredne vježbe. Također, može doći do povrede.

Dodatne napomene

Odmor između serija neka traje od trideset do devedeset sekundi, ovisno o potrebi, umoru i mogućnostima, a između vježbi neka ne bude više od dvije minute, uključujući u to vrijeme i namještanje sprave za izvedbu. Između super setova (dovršene obe vježbe) dozvolite si i duži predah ako ste prvi put susreli takvu metodu treninga.

Pripazite na konzumiranje adekvatne količine tekućine prije, tijekom i nakon treninga kako bi vaš učinak u teretani bio optimalan, a zdravlje bez ikakve dodatne ugroze. Često se zaboravi, ali stvarno je važno imati shaker ili bočicu uvijek sa sobom!

 

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO