Košarica Narudžba

Trening prsa & bicepsa!

17.01.2017
Antonio Furić
Pogledajte i probajte ovu klasičnu i dobro isprobanu kombinaciju ove dvije mišićne skupine!

Pozdrav svima dragi naši i dobrodošli u još jedan Protekin bodybuilding video! Današnja tema donosi nam trening, i to jedan od najpopularnijih mogućih. Dinamični duo, legendarna kombinacija - prsa i biceps! Ima li što slađe za odtrenirati u teretani? Mnogi će reći, teško!

Šampion vam pokazuje svoj pristup!

Voditeljsku palicu i ovoga puta ima Antonio Furić. Poznati hrvatski bodybuilder koji je u karijeri na državnoj razini desetak puta osvajao naslov prvaka, a među najvećim postignućima u životopisu navodi titulu šampiona Europe te zlatnu medalju osvojenu na amateur Olympia natjecanju u dalekom Alicanteu. O tome smo na našem youtube kanalu objavili i vlastiti dokumentarni film.

Antonio je sjajan voditelj za ovakve video priloge jer je u svijetu treninga, prehrane i kvalitetne suplementacije već više od dva desetljeća, a zaljubljenikom u sport smatra se i duže. Od spomenutih tema, preko profesionalnog bodybuildinga, do legendarnih natjecatelja i šampiona poput Phila Heatha ili Doriana Yatesa, Antonio sve prati!

Što se samog treninga tiče, izvedbu možete pratiti u vide prilogu ispod, a s obzirom na istu, Antonio predlaže ovakav izvedbeni plan treninga za one koji žele pokušati nešto slično:

Plan treninga:

4 serije na chest press mašini (široko) - 10 ponavljanja
3 serije potiska s klupe (bučice) - 12 ponavljanja

4 serije potiska s klupe (smith mašina ili bench) - 8 ponavljanja
3 serije povlačenja na crossu (donji kolotur) - 15 ponavljanja

3 serije koncentracijskog biceps pregiba - 10 ponavljanja
3 serije biceps pregiba na mašini (ili scott klupici) - 8 ponavljanja
4 serije biceps pregiba na latu (iza glave) - 12 ponavljanja

Antonio predlaže da težinu prilagodite broju ponavljanja tako da vam  u pravilu ne ostaje energije za dodatna ponavljanja! S obzirom da biceps dolazi nakon vježbi za prsne mišiće, valja pripaziti na razinu koncentracije pri pokretu kako ne bi došlo do povrede ili loše kvalitete izvedbe. 

Dodatne napomene

Odmor između serija neka traje od pedeset do devedeset sekundi, ovisno o potrebi, umoru i mogućnostima, a između vježbi neka ne bude više od dvije minute, uključujući u to vrijeme i namještanje sprave za izvedbu. 

Pripazite na konzumiranje adekvatne količine tekućine prije, tijekom i nakon treninga kako bi vaš učinak u teretani bio optimalan, a zdravlje bez ikakve dodatne ugroze. Često se zaboravi, ali stvarno je važno imati shaker ili bočicu uvijek sa sobom!

  

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO