Košarica Narudžba

VITAMIN P – TAJNA LARRYJA SCOTTA

02.08.2018
Luka Kuhar
Ako se bavite bodybuildingom neko vrijeme, vjerojatno poznajete široku paletu vitamina, minerala i aminokiselina. Pa ipak, prvi Mr. Olympia proglasio je "vitamin P" najvažnijim.

 P predstavlja englesku riječ patience, odnosno strpljenje i nažalost, ma koliko god mi to htjeli, nitko još nije uspio pretvoriti taj važan sastojak u tabletu ili prašak. Drugi suplementi uživaju veliku popularnost, ali vjerujem da bi ovakav „vitamin“ postao bestseller preko noći.

 
Prigodno je da jedan Mr. Olympia ističe baš strpljenje kao ključ uspjeha. Prisjetimo se, Larry Scott prvi je osvajač laskave bilderske titule te je to osvajanje pripisao upornom radu i strpljivom popravljanju vlastite figure. Bez toga jednostavno ne ide, ma koliko netko bio talentiran ili željan napretka, bodybuilding brzo stavlja stvari u perspektivu i podsjeća da se radi o maratonu, a ne sprintu.

Ne možete odraditi jedan dobar dan za svoje tijelo i već sutra očekivati potpuno transformiran odraz u ogledalu. Tjedni, mjeseci i godine mjerne su jedinice koje naš sport puno bolje poznaje i kroz koje će početi reagirati na željeni način.
 
Postavimo si to ovako. Htjeli mi to ili ne, vrijeme prolazi. Za taj dio uopće ne moramo biti strpljivi jer će se dogoditi. Bitno je ono što ćemo mi u tom vremenu napraviti i koliko ga imamo spremnosti uložiti u svoj napredak. Bolje rečeno, ne moramo se strpiti do određenog datuma, već do traženog rezultata. Datum će, osim u slučaju neke kataklizme, doći, ali rezultat, kako nam je svima dobro poznato, može i izostati.
 
 
Imati volje iz dana u dan, pa se onda (s)trpiti potrebnu količinu tih dana, učinit će razliku između onoga koji je samo probao i šampiona koji je zapravo ostvario. Današnja kultura želi nam pružiti sve na dlanu, bolje rečeno - laže nam da sve možemo imati odmah, pa mi je potpuno jasno zašto mnogi koji krenu popravljati vlastito tijelo odustanu kad shvate da će svoje dlanove morati itekako upregnuti. Pa onda i opet i opet i opet.
 
Vitamin P nije revolucija u farmaceutskoj industriji, već revolucija svijesti i samokontrole. Da u bodybuildingu ništa ne dolazi brzo ili samo od sebe jasna je, jednostavna i utvrđena stvarnost. Kako ćemo se mi prema tome postaviti i hoćemo li zasukati rukave pitanje je koje si moramo postaviti. Trik je u tome što ga se ne postavlja jednom već iznova svaki dan.
 
Do Čitanja,
Luka Kuhar
 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO