Košarica Narudžba

ODGOĐENA OLYMPIA

19.05.2020
Luka Kuhar
Nije otkazana, ali je pomaknuta. Ovogodišnja Olympia sa sobom nosi određene novitete...

Vijest koja se čekala i čekala konačno je stigla. Nitko nije priželjkivao ovakav rasplet, ali u svijetu koji zatvara sve što stigne i može, Olympia nije mogla ostati netaknuta. Globalna pandemija i dalje piše preko ustaljenih pravila svakodnevnog života pri čemu se sport malo toga pita. Bodybuilderi su tako umalo ostali bez najvećeg natjecanja bilderskog kalendara, no ono je samo pomaknuto na drugi termin i mjesto.

Zapravo, veliki problemi tresli su sportove kroz čitavu povijest. Pretražite li tako, recimo, listu pobjednika Tour de France utrke, pronaći će se povelika rupa u periodu oba najveća rata prošlog stoljeća. Kada tragedija zakuca na vrata dnevnog života, sport se mora skloniti.

Naravno, nadamo se da je "to-to" po pitanju dodatnih problema za Olympia natjecanje i da o lošim stvarima vezanim uz nju više nećemo slušati. Pronašlo se dovoljno mogućnosti da natjecanje ipak bude održano, pa neka onda tako i ostane.

Teška vremena, prijatelju moj!

Biti će to prava bilderska predstava na kojoj glavnu ulogu i dalje planira odigrati Brandon Curry. Čovjek koji nema sreće jer mu se osvajanje titule pripisalo sreći zbog manjka konkurenata, sada je umalo ostao bez prilike da obrani naslov i pokaže zašto je sjajan.

Sve to događa se i nakon što smo saznali za povratak najvećeg bildera u zadnjih mnogo godina - Phila Heatha. No neće ga samo on brinuti. Vječna gromada, Big Ramy, ima što za reći kada je u pitanju Mr.Olympia.

Pa ipak, samo neka se to održi! Uvijek je zanimljivo predviđati, pogađati i nagađati, ali sve pada u vodu ako se natjecanje na kraju dana opet pomakne, ili zaboravi za ovu godinu. Opet, ne prizivamo ništa takvoga, no situacija je prilično ozbiljna.

U bilderskom smislu, zanimljiva su ovo vremena za Olympiju. Možda nemamo dominantnog šampiona u stilu kojeg je postavio Ronnie Coleman, ali Brandon Curry nije šala. Neka mu je onda i prilika za obranu!

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO