Košarica Narudžba

Ronnie Coleman - Najbolji bilder IKADA

20.07.2021
luka kuhar
Priča o vrhu bodybuildinga nužno nas vodi do mjesta kojim kraljuje samo jedan. Najveći bodybuilder svih vremena čiji broj titula odgovara onomu Leeja Haneyja - Ronnie Coleman.

Po čemu je on toliko poseban i zašto ga se u sportu gdje ima čak i više mišljenja nego fanova skoro pa jednoglasno smatra kraljem. Najjednostavnije je reći zato što je kroz svoju karijeru u različitim razdobljima zaista pokazao da ima sve.

Dobre linije, obli i puni mišići, kvalitetna forma, impresivna "adut" mišićna skupina - u njegovom slučaju leđa, ali i borbena prezentacija te neslomljvia disciplina. Karijera Ronnie Colemana zadovoljila je ono što bi bodybuilding tražio vidjeti od svojeg najvećeg šampiona.

Tim je veći kada se spomenemo i fantastične konkurencije koju je zadržavao iza sebe. Osim što je jedne od ključnih bilderskih večeri zaustavio Flexa Wheelera u ostvarenju Olympia snova, nije imao previše teškoća ni kada se kontra njega našao Kevin Levrone, a Jay Cutler smatrao je njegova najbolja izdanja neprobojnim zidom.

Vjerujte, nitko to nije znao bolje od Jayja koji se u njega zabijao i od njega odbijao više puta, sve dok pukotine nisu postale prevelike.

I sad, tu smo već malo u dalekim budućim vremenima priče o njegovoj karijeri čiji su počeci zapravo obilježeni skromnim rezultatima i učestalim porazima od konkurencije koja ga tada smatra praktički nebitnim faktorom na pozornici. 

Nije sve počelo tako sjajno...

Priča je to o čovjeku koji je radio kao dostavljač pizze, pa onda istu mjenjao za burgere ili drugu vrstu brze hrane. Priča je to o aktivnom policijskom službeniku koji se nije udaljio od svog posla unatoč uživanju bilderske slave. Priča je to i o nevjerojatnom šampionu čiju je figuru pratila zastrašujuća snaga, a sve joj se to na neki način naplatilo i kroz godine koje su došle nakon bine.

Možda najbolje što se može reći o Ronnie Colemanu jest to da nakon svih godina, operacija i boli i dalje jedino za čime žali je broj čučnjeva koje je mogao odraditi s nekoliko stotina kila na leđima. Bodybuilding će vidjeti mnogo šampiona, ali samo je jedan "The Unbelievable."

Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO