Košarica Narudžba

KAKO se rade ZGIBOVI za leđa

28.03.2022
Team Proteka
Zgibovi su osnova svakih želja o širokim leđima i rastu mišića! Od grane na drvetu, preko štokova, sve do teretane. Izvode se posvuda.

 

Sjajna vježba za leđa

Ruke gore, uhvatite šipku, granu, ili nešto slično, pa krenimo polako podizati tijelo. Zvuči tako jednostavno, ali nije uvijek lako. Dapače, mnogima se baš zgibovi čine kao jedna od vježbi koju nikako ne mogu savladati i srame se pokušavati jer im ne ide niti jedno ponavljanje. Međutim, ne moraju biti tako teški i postoje razni načini olakšavanja pokreta dok ne postanemo dovoljno snažni da odradimo koju seriju "pravih zgibova"

Sjajna je vijest da za izvedbu ove vježbe stvarno ne trebate mnogo. Većina ljudi koje zanima trening ima par bučica ili sličnih utega u kući, a bilo kakva vrsta klupice, stolac ili čak pod, dovoljni su za početak pomaganja pokretu zgibova na šipci. Odrađujete li vježbu tako ili u teretani, naš trofejni Antonio Furić, bodybuilding prvak i čovjek s više od dvadeset godina iskustva u aktivnom vježbanju, objašnjava osnovni pokret i sve potankosti koje valja upamtiti.

Pozorno poslušajte upute iskusnog Furića koji će s vama u video prilogu proći sve, od čestih grešaka do pravilne izvedbe.

Na što obratiti pažnju:

1. Težina ne smije biti pretjerana jer samim time dovodi do narušavanja tehnike izvedbe. Ne dodajte nikakvu težinu ako ne vladate tehnikom savršeno.

2. Ruke su nam jako važne, moraju biti stabilne, bez trzanja i pomicanja naokolo. Kroz pokret služe kao stabilizator tijela.

3. Tempo vježbe uvijek je umjeren. Bez obzira na to kojom težinom baratate. Olakšani ili ne, pokušajte smiriti barem spuštanje!

4. Stisak mora biti čvrst kako bi osigurali položaj ruke na šipci. Podizanje i spuštanje se izvodi kontrolirano, bez ubrzavanja ili usporavanja kroz pokret kao takav.

5. Pravilno disanje važno je za optimalnu izvedbu pokreta! Ne zadržavajte dah potpuno i predugo već vlastito disanje prilagodite tempu izvedbe.

Naglašavamo, radi se o odličnoj i baš često viđenoj vježbi za leđa koja vam može pomoći pri napretku glede razvoja figure, ali važno je sve skupa odraditi pravilno, bez forsiranja, ega i varanja na velikom broju ponavljanja.

Naravno, nakon treninga leđa potreban je i adekvatan oporavak jer smo samo tako sigurni da će naše vježbanje uistinu biti honorirano vrijednim i vrlo važnim nutrijentima za oporavljanje!

Hvala na čitanju i gledanju,

Team Proteka

 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO