Košarica Narudžba

KAKO se radi ARNOLDOV POTISAK - Furina škola

23.02.2022
Team Proteka
Vježba nazvana po legendarnom Arnoldu Schwarzeneggeru nije toliko česta, ali radi! Pogledajte praivlnu izvedbu u našem videu.

 

Sjajna vježba za ramena

Arnoldov potisak nosi takvo ime zbog populariziranja pokreta od strane najutjecajnijeg bodybuildera na svijetu, Arnolda Schwarzeneggera. Filmska zvijezda, političar, ali prije svega sportaš, Arnold je ovu vježbu mnogima predstavio po prvi puta, a neobičnom ju čini sama rotacija koja tvori ključnu etapu pokreta koji pogađa mišiće ramena. Možda se prvi puta susrećete s ovom vježbom, možda ste ju vidjeli, ali niste sigurni kako se izvodi. Isprobajte u svakom slučaju!

Sjajna je vijest da za izvedbu ove vježbe stvarno ne trebate mnogo. Većina ljudi koje zanima trening ima par bučica ili sličnih utega u kući, a bilo kakva vrsta klupice, stolac ili čak pod, dovoljni su za početak. Odrađujete li vježbu tako ili u teretani, naš trofejni Antonio Furić, bodybuilding prvak i čovjek s više od dvadeset godina iskustva u aktivnom vježbanju, objašnjava osnovni pokret i sve potankosti koje valja upamtiti.

Pozorno poslušajte upute iskusnog Furića koji će s vama u video prilogu proći sve, od čestih grešaka do pravilne izvedbe.

Na što obratiti pažnju:

1. Težina ne smije biti pretjerana jer samim time dovodi do narušavanja tehnike izvedbe. Povrede su ovdje lako moguće

2. Ruke su nam jako važne, moraju biti stabilne, bez savijanja i pomicanja naokolo. Kroz pokret služe kao stabilizator tijela na klupici.

3. Tempo vježbe uvijek je umjeren. Bez obzira na to kojom težinom baratate, Arnold press zbog rotacije ne dozvoljava veliku brzinu zbog mogućnosti gubitka kontrole težine.

4. Stisak mora biti čvrst kako bi osigurali položaj utega u ruci. Rotacija se izvodi kontrolirano, bez ubrzavanja ili usporavanja kroz pokret kao takav.

5. Pravilno disanje važno je za optimalnu izvedbu pokreta! Ne zadržavajte dah potpuno i predugo već vlastito disanje prilagodite tempu izvedbe.

Naglašavamo, radi se o odličnoj i ne baš često viđenoj vježbi za ramena koja vam može pomoći pri napretku glede razvoja figure, ali važno je sve skupa odraditi pravilno, bez forsiranja, ega i varanja na velikom broju ponavljanja.

Naravno, nakon treninga ramena potreban je i adekvatan oporavak jer smo samo tako sigurni da će naše vježbanje uistinu biti honorirano vrijednim i vrlo važnim nutrijentima za oporavljanje!

Hvala na čitanju i gledanju,

Team Proteka

 
Da bi mogao komentirati moraš se registrirati,
ako već imaš račun prijavi se! Registracija | Prijava

PREPORUČUJEMO